Натуральне вершкове масло повинно складатися лише з цільного молока і вершків. Однак, нині дуже часто можна натрапити на підробку, в якій молочний жир підміняють рослинним.

Є декілька способів це з'ясувати

1. У склянку окропу додайте трохи олії. Натуральний продукт розчиниться без осаду, залишивши маслянисту плівку, а вода придбає молочно-білого відтінку. Якщо ж у вас спред або маргарин - то в склянці будуть нерозчинні грудки і можливий осад.

2. Якщо на розпечену сковороду покласти шматочок вершкового масла, то він розплавиться з білою пінкою, і ви зможете відчути вершковий аромат. Продукт на рослинних жирах пінку не дає і стає прозорим.

3. Рослинні жири складніше заморозити до твердого стану. Якщо шматок масла залишити в морозилці на 3 години, то натуральне - стане твердим, намазати його на хліб стане неможливо. Продукт на рослинних жирах збереже деяку м'якість.

4. Якщо залишити вершкове масло при кімнатній температурі, на ньому не повинні виступити краплі вологи.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще


5. Натуральне вершкове масло, яке тільки що дістали з холодильника, не пристає до ножа чи упаковки.


Щодо кольору. Це ненадійний показник, тому що сильно залежить від раціону корів. Масло, вироблене влітку, як правило, більш жовте (тому що корови їдять свіжу траву, а не сіно).

Також зверніть увагу, щоб пачка масла не мала вм'ятин або збитих кутів. Якщо вони є - то швидше за все, це продукт повторної заморозки.

І, звичайно ж, вершкове масло повинно називатися "Масло" (не "Маселко" і т.п.)

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт унікального тіста по-французьки перетворить приготування їжі на задоволення

Як повідомляв портал Знай.ua, м'ясо та рибу краще не маринувати в цьому посуді

Також Знай.ua писав, як приготувати млинці за унікальним рецептом з секретним інгредієнтом