В цьому році провести травневі свята не вдасться у звичному форматі: влаштувати пікнік на природі з шашликами, зібрати компанію друзів або побачитися з рідними. Українцям не рекомендують порушувати карантин і піддавати своє життя небезпеці.

Однак влаштувати свято можна і вдома, не виходячи на вулицю.

Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Володимир Ярославський поділився зі Знай.uа рецептом приготування домашнього шашлику, на кухні.

Шашлики, ілюстративне фото: pixabay.com
Шашлики, ілюстративне фото: pixabay.com

"Як провести травневі свята в умовах карантину? Точно не можна забувати про правила безпеки. Зараз ми всі живемо в нових умовах, і щоб якомога швидше повернутися в колишній світ, зараз варто перетерпіти. Ну а їжа – один з кращих способів зробити себе трішки щасливішими", - зазначив суддя МастерШеф.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Володимир Ярославський, суддя "МастерШеф. Професіонали", фото: СТБ
Володимир Ярославський, суддя "МастерШеф. Професіонали", фото: СТБ

"За традицією на травневі ми вибираємося на шашлики. На карантині ж м'ясо можна приготувати і вдома. Для мене немає різниці між грилем і сковорідкою. Смачним м'ясо повинно бути скрізь! Для шашлику ідеально підходить свинина і баранина. Я ріжу м'ясо шматочками приблизно 2.5 на 2.5 см. Відрізняються частини. На сковороді краще смажити корейку і вирізку. На відкритому вогні – ошийок, бо потрібен жир для відкритого вогню. Без жиру є ризик пересушити м'ясо", - поділився Ярославський.

Також суддя МастерШеф розповів, як правильно замаринувати шашлик.

Для маринаду на 1 кг м'яса беру:

200 г цибулі, дрібно нарізаної соломкою

10 г солі

Чорний і запашний перець - від душі

20 - 30 г соєвого соусу,

50 - 70 г чистого йогурту без добавок

"Кислота у луці та йогурті зробить м'ясо м'яким, воно буде таїти в роті. Дрібно нарізану цибулю я прямо вичавлюю руками, щоб пустити більше соку, все інше змішую. Додаю ще трохи рослинного масла. Бажано помістити в вакуум – але це вже для профі, можна навіть тримати 2-3 дні до смаження.

Якщо дуже гарне свіже м'ясо в маринаді можна навіть обійтися без йогурту і соєвого соусу. Але маринувати його можна пару днів.

Іноді мені подобається додавати в маринад хорошу аджику і трохи гірчиці. А для сковороди також можна додавати вже копчений пиментон - іспанський гострий перець", - підсумував Володимир Ярославський.

Спробуйте і ви приготувати шашлик за цим рецептом у себе на кухні! Приємного апетиту!

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що учасниці шоу "Супермама" відвідають новий випуск "МастерШефа", який вийде вже в найближчу суботу. Чи зуміють профі приготувати заморожені напівфабрикати - дізнаєтеся 2 травня в ефірі СТБ.

Також читайте, як наліпити гору пельменів за 20 хвилин. Супершвидкий спосіб приготування улюбленої страви.

А для любителів італійської лазаньї пропонуємо рецепт смачної лазаньї з картоплі.