Борщ - легендарна страва української кухні. Це вам не який-небудь "червоний суп з буряком. Це - частина української культури. Страва, яку із захопленням згадують іноземці, які побували у нас на Батьківщині. Рецепт, який прийшов з глибини століть, в наші дні модернізувався і придбав нові відтінки смаку. А ми поділимося з вами рецептом справжнього українського борщу з салом і часником. Таким борщем можна легко й досита нагодувати велику родину. А ось знімуть обмеження, і приїдуть до вас друзі з-за кордону - буде, чим потішити. Адже такий смачний і наваристий борщ не приготують в жодномму ресторані.

Борщ, фото з вільних джерел
Борщ, фото з вільних джерел

Що потрібно для ідеального борщу? Для початку беремо наступні складники:

  • 500 г свинячого м'яса
  • 400 г білокачанної капусти
  • 100 г свинячого сала
  • 5 картоплин
  • 1 буряк
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 3-4 зубчики часнику
  • 3 лаврових листа
  • 1 ст. л. столового оцту
  • 5 горошин запашного перцю
  • 4 горошини чорного перцю
  • Сіль і спеції за смаком

А тепер приступаємо до готування.

Борщ класичний, покроково

Популярні новини зараз

Улюблені курорти українців спалахнули як сірники: дим, паніка і троє загиблих

Тарас Тополя приголомшив зізнанням, українці переживають за Alyosha :"З приставкою "екс"

Хто Могила, а хто Жмур: справжні прізвища Каменських, Дантеса, Анатоліча, Кароль та інших зірок

Юрій Горбунов та Катя Осадча не стримують радості: "Нарешті! Відважна четвірка"

Показати ще
  1. М'ясо добре промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати на невеликі шматочки. Скласти в каструлю.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння і вимийте під проточною водою. Цілу цибулину покладіть до м'яса. Додайте туди ж лавровий лист і горошини перцю. Залийте чистою водою, поставте варитися на середній вогонь. Не забудьте зняти піну при закипання бульйону.

    3. Поки вариться бульйон для борщу, готуємо картоплю. Почистіть картоплю від шкірки і наріжте кубиками або брусочками. Відправте в каструлю до м'яса через 20 хвилин після закипання.

    4. Тим часом очищену буряк натріть на середній терці. Покладіть в сковороду, додайте оцет і трохи рослинного масла, влийте кілька ложок м'ясного бульйону із загальної каструлі. Тушкуйте під кришкою хвилин 15. Потім перекладіть буряк до м'яса з картоплею.

    5. Білокачанну капусту дрібно наріжте і покладіть в борщ. На цьому етапі можна страву посолити, поперчити, додати томатну пасту і улюблені спеції.

    6. Дайте покипіти на повільному вогні хвилин 5 - 10, потім видавіть в борщ через прес часник. А також додайте пропущений через м'ясорубку солоне сало.

    7. Нехай ваш класичний борщ з салом та часником покипить ще 5 хвилин, а потім вогонь слід вимкнути. Після цього страва має настоятися ще хвилин 20.

    8. Розлийте борщ по тарілках, в кожну покладіть по ложці сметани і посипте рубаною свіжої зеленню.

Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як наліпити гору пельменів за 20 хвилин.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували рецепт рулету з стейка.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати домашнє натуральне морозиво з йогурту.