Фалафель — один з основних видів домашньої та вуличної їжі країн Сходу. Готується з подрібненого відвареного нуту і обсмажується у фритюрі. Вважається, що ця їжа готувалася ще у часи фараонів. Загалом є багато теорій її походження, однак всі вони сходяться в одному: фалафель — страва дуже давня.

Інгредієнти:

  • вимочений нут - 400 г
  • білий хліб - 80 г.
  • червона цибуля - 1 шт.
  • часник - 3 зубчики
  • натертий імбир - 1 ч. л.
  • петрушка - 20 г
  • кінза - 20 г
  • борошно - 4 ст. л.
  • розпушувач - 1 ч. л.
  • рослинна олія для смаження
  • сіль і перець за смаком

Соус:

  • сметана - 200 г
  • м'ята - 10 г

Фалафель, скріншот: YouTube
Фалафель, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

"Мона Ліза" по-українськи: курсантка вразила схожістю з образом з полотна Леонардо да Вінчі

Фіналістка шоу "Холостяк" показала Максиму Чмерковському, що він втратив: "Здалося Анджеліна Джолі"

Зірка "МастерШеф" Ольга Мартиновська похвалилася сімейним щастям в обіймах доньки і Ектора Хіменеса-Браво: "Вже подружжя"

Юну вчительку молодших класів забили під час пробіжки, тужить вся школа: "Школярі спустошені"

Показати ще

Зелень, часник і цибулю дрібно нарізати. Хліб порвати на шматочки. У великій місткості з'єднати вимочений нут, зелень, часник, цибулю, хліб і тертий імбир. Змішати все блендером до однорідного стану. Посолити і поперчити за смаком. Додати борошно і розпушувач. Вимісити суміш руками. Сформувати невеликі кульки.

В глибокому сотейнику розігріти рослинну олію. Обсмажувати фалафель по 2-3 шт. Перевертати фалафель, щоб він покрився золотистою скоринкою з усіх боків. На обжарку кожній порції піде 4-6 хв. Викласти фалафель на тарілку, застелену паперовими рушниками. Приготувати соус: сметану змішати з нарізаною м'ятою.

Фалафель, скріншот: YouTube
Фалафель, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати ідеальні пончики — справжні американські донати від судді МастерШеф. Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ектор Хіменез-Браво поділився рецептом апетитних пончиків

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, з яблук, бананів та лаваша — прості рецепти домашніх натуральних чипсів. Приготування дієтичних чипсів з натуральних продуктів в духовці