Хлібні палички часто можна зустріти на прилавках магазинів, кафе і ресторанах. Це практично універсальна їжа: ситний і швидкий перекус, закуска до пива і відмінне доповнення до першої страви. Пропонуємо навчитися готувати італійські хлібні палички гріссіні вдома.

Інгредієнти

- 500 г борошна

- 280 мл води

- 1,5 ч. л. сухих дріжджів

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

- 2 ст. л. цукру

- 6 ст. л. вершкового масла

- 2 ч. л. солі

- 0,5 ч. л. часникового порошку

- 0,5 ч. л. італійських трав

випічка, фото Pxhere
випічка, фото Pxhere

Приготування

Підігрійте воду і розчиніть в ній дріжджі, цукор і 1,5 ч. л. солі. Додайте половину масла і замісіть тісто, поступово вводячи борошно. Вимішуйте його 7-10 хвилин.

Змастіть миску невеликою кількістю соняшникової олії і перекладіть туди тісто. Накрийте рушником і залиште на 1-2 години.

Потім тісто розділіть на 12 частин. Сформуйте з них палички і викладіть на деко, застелене пергаментним папером. Залиште під плівкою на 40 хвилин.

приготування тіста, фото Pxhere
приготування тіста, фото Pxhere

Розтопіть вершкове масло. Додайте італійські трави, часник і 0,5 ч. л. солі. Добре перемішайте.

Розігрійте духовку до 200 градусів і випікайте гріссіні протягом 12 хвилин. Змастіть гарячі палички часниковим маслом.

Ароматні хлібні палички готові! Смачного!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували.

Як повідомляв портал Знай.uа, з фрикадельками, класичний курячий і з макаронами – легкі весняні супи на будь-який смак.

Також портал Знай.uа писав, як приготувати ідеальні пончики – справжні американські донати від судді МастерШеф.