Боґрач - ця страва дуже популярна на західній Україні, але її полюблять абсолютно всі українці, якщо правильно приготувати. Адже вона неймовірно смачна. Бограч в перекладі означає "казан", і дійсно, найсмачніше він виходить у казані на відкритому вогні. Рецепт від популярного письменника Андрія Любки, опублікований у його Іnstagram.

Покроковий рецепт:

1. Беріть чавунний казан і розкладайте вогонь. Можна, звісно і в каструлі на плиті, але в каструлі на плиті краще вже варіть борщі.

2. Коли казан розпікся, кидаємо грубо порізане копчене сало. Багато. Грамів триста мінімум. Воно має стати прозорим і потім повністю розплавиться.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

3. У це сало кидаємо багато цибулі. І досить грубо порізаної, бо вона теж майже повністю потім розчиниться у густій юшці.

4. Коли цибуля позолотіла, сипте паприку (солодкий перець червоний). Дуже багато. Можна просто всю пачку, а можна великими ложками. Потім все одно додасте ще :-) Паприка з цибулею карамелізується, дасть колір, запах і солодкавий смак.

Боґрач на кострі, фото Instagram
Боґрач на кострі, фото Instagram

5. Кидаєте м'ясо. М'яса має бути мінімум два види, хоча краще три (я третім зарахував копчене сало :-)). Я кидаю яловичі ребра, бо люблю м'ясо на кістці. Побільше.

Боґрач на кострі, фото Instagram
Боґрач на кострі, фото Instagram

6. Додаєте наступне м' ясо. У мене це свинина. Побільше. Смачно буде, коли м'яса вдвічі більше за вагу інших продуктів.

7. Доливаємо трішки води й закриваємо кришкою, хай тушкується.

8. Тушкуємо хвилин 20, тоді кидаємо моркву кружальцями. Щедро. Я також додаю великий корінь петрушки, який вкінці виймаю і викидаю. Помішуємо і залишаємо тушкуватися.

9. Коли все це майже готово, заливаємо воду і кидаємо картоплю. Картоплі я даю небагато, бо не дуже її люблю (наївся в дитинстві 😂). Води теж не надто багато, адже боґрач має бути густенький.

10. Додаємо сіль, трохи меленого чорного перцю, кмин (у мене замість нього турецька суміш прянощів). 11. Я також додаю ложку ерош пішти - це угорський дуже гострий перець. Я б додавав і більше, але в моїй родині є людина не із Закарпаття, яку я все ще привчаю любити гостре :-). Ну нічого, додам собі потім просто в тарілку.

12. Додаю мадярський ґуляшкрем - це такий густий солений соус з паприки й помідорів. Влітку, коли будуть соковиті овочі, краще давати їх без шкірки. У вас немає ерош пішти і ґуляшкрема? Кажу ж: краше варіть борщі :-) 13. Коли картопля зварилася (хай навіть трохи розвариться), додаємо трохи часнику і багато петрушки й укропу.

14. Їсти з білим хлібом.

Смачного!

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, не лише омлети — апетитні яєчні котлети з мінімуму продуктів за 10 хвилин. Легкий і корисний сніданок з простих продуктів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також "Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним