Свого часу у багатьох шкільних їдальнях особливо популярною була котлета в тісті. Згадати дитинство, приготувавши цю випічку вдома, простіше простого. Нижче описано рецепт на 6 порцій. Знадобляться лише найпростіші продукти та зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • Молоко - 250 мл
  • Цукор - 50 г
  • Дріжджі (свіжі) - 10 г
  • Масло рослинне - 60 г
  • Яйце куряче (С0 -) - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 560 г
  • Сіль за смаком

Котлета в тісті, скріншот: YouTube
Котлета в тісті, скріншот: YouTube

Приготування:

У тепле молоко додати дріжджі та цукор. Дати настоятися 15 хв і додати решту інгредієнтів. Замісити тісто, вкрити його та дати настоятися 2 години. Котлети можете використовувати будь-які за вашим смаком. Гарним варіантом будуть котлети з домашнього фаршу (свинина + яловичина), шпинат, манна крупа, ріпчаста цибуля, часник, кефір.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Розкачати тісто і нарізати його прямокутниками так, щоб вони могли обгорнути котлету, скріпити краї. Укласти швом вниз на деко і дати настоятися 30 хв. Змастити жовтком, змішаним з 1 ст. л. молока. Випікати 30 хв при 180°.

Котлета в тісті, скріншот: YouTube
Котлета в тісті, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з манкою, морепродуктами та солоними огірками — несподівані рецепти омлетів, яких ви ще не куштували. Оригінальні рецепти омлетів

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, швидкий торт зі сметанним кремом без випічки — ніжний десерт з найпростіших продуктів. Торт з крихти зі сметанним кремом виходить надзвичайно смачним і ніжним