Бобові є традиційним замінником м'яса. Їх поєднує не лише схожа текстура, але й білковий склад - фактично, бобові є найкращим джерелом протеїнів серед рослинних продуктів. Пропонуємо рецепт котлет з гороху - звичайного для української кухні інгредієнту.

Замочити окропом 2 склянки сухого гороху як мінімум на 4 години, а краще на цілу ніч.

Котлети, кадр з відео
Котлети, кадр з відео

Одну цибулину ріжемо на дрібні шматки і смажимо, іншу просто ріжемо дрібними кубиками.

Замочений і промитий горох перебиваємо в блендері або через м'ясорубку разом з сирою та смаженою цибулею (друга для смаку, перша для соковитості) за бажанням додати зелені, спецій, солі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Формуємо котлети мокрими руками, щільно притискаємо, щоб не було тріщин. Смажити з двох сторін під кришкою на рослинній олії, на середньому вогні.

Таким чином виходить страва яка є дуже дешевою, ситною, пісною, веганською та корисною, тому цей рецепт буде у пригоді безлічі категорій людей.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Прожити без м'яса та залишитися здоровим і енергійним – дієтологи назвали альтернативу.

Як повідомляв портал Знай.ua, Пиріжки з картоплею та горохом: покроковий рецепт.

Також Знай.ua писав, Гороховий суп: легкий рецепт, що не зашкодить фігурі.