Печиво Мадлен стало чи не найпопулярнішим десертом в Європі. Ця французька випічка являє собою ніжне бісквітне печиво у формі морської черепашки. Багатьом вона запам'яталася, як улюблений "бабусин" десерт, однак він пройшов шлях від будинків простих жителів Комерсі до королівських покоїв у Версалі.

Історія цього печива овіяна легендами, а його смакові якості неодноразово були описані класиками. Легендарне печиво "Мадлен" обов'язково сподобається лимонним ароматом і витонченим смаком готового десерту.

Печиво "Мадлен", скріншот: YouTube
Печиво "Мадлен", скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 120 г борошна
  • 2 яйця
  • 80 г цукру
  • 90 г слив. масла
  • 1 ст. л. лимонного соку

Приготування:

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Вершкове масло злегка розтопити, додати до нього яйця та цукор. Збити всі складники міксером. Додати борошно і лимонний сік. Ретельно все перемішати. Викласти тісто у формочки "Мадлен". Однак, можна використати будь-які інші на ваш смак. Випікати при температурі 190–200 градусів 12–15 хвилин.

Печиво "Мадлен", скріншот: YouTube
Печиво "Мадлен", скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство