Домашня печінкова ковбаса перевершить усі ваші сподівання. З цим натуральним м'ясним виробом по якості й близько не зрівняються магазинні продукти сумнівного складу, підозрілої консистенції та далеко не найапетитнішого запаху. Домашній рецепт печінкової ковбаси ламає всі стереотипи.

Інгредієнти:

  • Печінка свина - 1 кг
  • Сало - 300 г
  • Цибуля - 2 шт.
  • Лавровий лист - 2-3 шт.
  • Чорний перець горошком - 5 шт.
  • Перець духмяний - 5 шт.
  • Гвоздика - 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Кишки - 100 г
  • Чорний перець мелений за смаком

Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube
Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube

Приготування:

Свинячу печінку і сало відваріть в окремих каструлях з додаванням у воду солі у співвідношенні 1 ст. л. солі на 1,5 л води. Пропустіть зварені продукти через м'ясорубку разом з цибулею. Додайте трохи солі і мелений перець. Ретельно все вимішайте. Обробіть оболонку для ковбаси — для цього її потрібно вивернути навиворіт і промити холодною водою кілька разів. Начиніть її печінковим фаршем.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Проткніть ковбасу голкою в декількох місцях і відварюйте в підсоленій воді з додаванням перцю горошком, лаврового листа і гвоздики протягом 30 хвилин (1 ч. л. солі на 1,5 л води). Коли ковбаса вже охолоне, оболонку можна зняти. Сало надає ковбасі соковитості, при бажанні його можна замінити беконом, а також додати приблизно 300 г свинини. А свинячу печінку можна замінити яловичою. Замість кишки також можна використовувати пакет або рукав для запікання.

Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube
Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", з фрикадельками, класичний курячий та з макаронами — легкі весняні супи на будь-який смак. Чудове тріо — легкі супи на курячому бульйоні на будь-який смак

Також Знай.uа" писав, рисова запіканка з м'ясом, як в дитячому садку – мінімум інгредієнтів і максимум смаку. Запіканка, яка своїм смаком поверне вас у дитинство