Бешбармак - казахська національна страва. Вона готується з баранини, яловичини та конини, однак конину можна не використовувати, так як вона не всім доступна. Також можна просто приготувати з одного виду м'яса – буде не менш смачно та соковито. Для читачів підготували рецепт апетитного бешбармака, який буде танути в роті.

Інгредієнти:

  • баранина (і/або яловичина) з кісточкою - 1300 м;
  • лавровий лист - 2 шт.;
  • горошини запашного перцю;
  • сіль;
  • яйця - 2 шт.;
  • вода (бульйон) - 200 мл;
  • борошно - 600 г;
  • цибуля ріпчаста - 2 шт.;
  • зелень петрушки;
  • мелений перець.

Спосіб приготування:

1. Спочатку м'ясо промити, помістити в каструлю з водою і поставити на вогонь. Довести до кипіння, зменшити вогонь, зняти піну. Варити 3-3,5 години, поки м'ясо не стане м'яким.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

2. За 1-1,5 години до закінчення варіння в бульйон покласти 1-2 очищених цибулини, 1 очищену моркву, лавровий лист, запашний перець горошком і сіль.

3. У миску всипати просіяне борошно (300-400 г), вбити яйця, всипати сіль, влити воду (або холодний бульйон) і гарненько замісити (якщо знадобитися - додати борошно).

4. Готове тісто загорнути в харчову плівку і залишити на 20-30 хвилин.

5. Потім стіл посипати просіяним борошном і викласти тісто, відокремити від нього шматок, величиною зі середнє яблуко. Розкачати тісто в тонкий пласт, час від часу посипаючи борошном, щоб не прилипало.

6. Розкатане тісто розрізати на смуги, а смуги розрізати на ромби і залишити на 30-40 хвилин.

7. З бульйону вийняти м'ясо. Бульйон процідити через кілька шарів марлі, остудити і охолодити, щоб зняти з її поверхні застиглий жир.

8. М'ясо відокремити від кісток і нарізати на невеликі шматочки.

9. Цибулю нарізати кільцями або півкільцями.

10. У сковороді розігріти знятий з бульйону жир або трохи олії, викласти половину цибулі, трохи посолити і трохи обсмажити до м'якості.

11. У каструлю налити 2 черпака бульйону, покласти другу цибулину, густо посипати свіжомеленим перцем, довести бульйон до кипіння і готувати 1-2 хвилини.

12. Вийняти цибулю шумівкою і перекласти в миску, а до цього бульйону додати ще 4-5 черпаків бульйону, долити воду і посолити за смаком.

13. У киплячому бульйоні з водою відварювати підсушені ромби 7-8 хвилин. Прибрати зайву рідину через друшляк, потім перекласти локшину до смаженій цибулі і перемішати.

14. По краях широкою тарілки викласти відварені ромби, а по центру - м'ясо.

15. На м'ясо викласти відварені в бульйоні цибулю і все густо посипати свіжомеленим перцем.

16. До готового бешбармаку подати розлитий по тарілках гарячий бульйон, густо посипаний рубаною зеленню.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати апетитний і корисний сніданок для всієї родини.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт піци на картопляній основі.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати оригінальні страви майже з нічого.