В останні роки в українських господарок і господарів все популярнішими стають огірки, мариновані з кетчупом чилі. На перший погляд це досить незвичний компонент, але його магічну дію вже встигли скуштувати мільйони українців - овочі виходять особливо хрумкими. Якщо ви ще не спробували огірки чилі, то обов'язково приготуйте їх цього сезону - не виключено, що це може бути ваш новий улюблений спосіб консервації.

Знай.ua пропонує рецепт огірків, маринованих з кетчупом чилі на основі рекомендацій українських кухарів.

Інгредієнти (на чотири 1-літрові банки)

Маринад:

6 скл. води

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

1 скл. цукру

1 скл. оцту

2 ст. ложки солі з гіркою

5-7 ст. ложок кетчупу чилі

огірки

спеції

Консерви, фото Кошик
Консерви, фото Кошик
Огірки, мариновані з кетчупом чилі, фото Кошик

1. Підготуйте і закип'ятіть маринад: в окріп додайте кетчуп чилі, сіль, цукор та оцет.

2. У стерилізовані банки покладіть лавровий лист, запашний перець горошком, часник. Для додаткової гостроти можна покласти перець чилі. Також деякі автори радять додати листя хрону або листя вишні.

3. Наповніть банку огірками (або іншими овочами за смаком, наприклад, кабачками) і залийте маринадом.

4. Стерилізуйте банки протягом 10-15 хвилин до зміни кольору огірків.

5. Закрутіть банки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, На консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Як повідомляв портал Знай.ua, До картоплі, м'яса та салатів - рецепт приготування малосольних огірків по-абхазьки.

Також Знай.ua писав, Хрумка смакота від одеської бабусі — рецепт малосольних огірочків з морського узбережжя.