Ніжне сало з прошарками м'яса можна запекти в духовці або заготувати у банці. Особливо смачною виходить засолена підчеревина. Рецепт дуже простий — сало треба лише натерти спеціями і нашпигувати часником. Воно виходить ніби в'яленим і яскравим в розрізі.

Інгредієнти:

  • Підчеревок — 300 г
  • Часник — 5–6 зуб.
  • Чорний перець (мелений) — 2 ч. л.
  • Перець чилі — 2 ч. л.
  • Лавровий лист — 5 шт.
  • Сіль — за смаком

Засолювання підчеревини, скріншот: YouTube
Засолювання підчеревини, скріншот: YouTube

Приготування:

Якщо шматок підчеревини надто великий, його можна порізати на декілька менших частин. Тепер очистіть часник і 2–3 зубці розріжте на пластини. Зробіть надрізи в салі, щоб помістити туди пластини часнику. Потім обваляйте підчеревину у чорному перці. Далі — в перці чилі у вигляді пластівців. Подрібніть часник.

Популярні новини зараз

Вагітна дружина Віктора Павлика поскаржилася на проблеми зі здоров'ям: "Доведеться прокапатися"

Дружина Дзідзьо відверто розповіла про проблеми в родині: "Не ночує вдома"

17-річний школяр зарубав сокирою батьків і маленьку сестру: мріяв стати блогером

Колишній партнер "Холостячки" Мішиної зізнався, що потребує допомоги: "Прощайте"

Показати ще

Для засолювання підійде звичайний контейнер або форма для випікання. Засипте дно форми шаром солі, а на неї викладіть сало. Зверху покладіть подрібнений часник та поламаний на шматочки лавровий лист. Засипте все вільне місце в формі сіллю. Кількість солі залежить від розміру форми і сала.

Загорніть форму в харчову плівку та покладіть сало в морозильну камеру на 1 тиждень. Через тиждень помістіть форму з салом в холодильник на добу, щоб підчеревина розморозилася. Готове сало дістаньте з форми і злегка промийте водою, щоб не змити всі спеції, а потім обсушіть паперовими рушниками.

Засолювання підчеревини, скріншот: YouTube
Засолювання підчеревини, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки