Кулінарний експерт Євген Клопотенко пропонує приготувати не звичайне полуничне варення, яким вже нікого не здивуєш, а дещо абсолютно нове. У плані смаку, за його словами, до полуниці найкраще підходить базилік — він ідеально підкреслює смак ягід. А якщо додати ще трохи ванілі то неперевершений смак гарантовано. Рецептом полуничного варення Клопотенко поділився на своєму сайті.

Для приготування ідеального варення, знадобиться 50% цукру від маси будь-яких фруктів. Це правило, як вважає Євген Клопотенко, працює завжди. Однак, коли ягода чи фрукт трохи кислі, а це, наприклад, може бути чорна смородина чи калина, тоді слід дати 60% цукру.

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Крім того, кулінарний експерт до будь-якого варення радить додавати якийсь ароматний елемент. До яблук можна додати корицю, полуниця ж добре поєднується з базиліком, м'ятою або навіть гвоздикою. Інколи щоб не підгоряли продукти треба додати трішки води, 100 г буде цілком достатньо.

До 10 хв Клопотенко радить варити варення на високій температурі, постійно помішуючи, щоб максимальна кількість зайвої рідини випарувалася. Ароматний елемент слід додавати наприкінці.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Полуничне варення з базиліком та ваніллю

Інгредієнти:
  • 1 кг полуниці
  • 500 г цукру
  • 20 г листя базиліку
  • 20 г ванільний цукор

Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Полуниця, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Приготування:

Полуницю добре промити і очистити від хвостиків. Покласти її у каструлю, засипати цукром і дати постояти 20-30 хвилин, щоб ягоди пустили сік. Якщо полуниця досить велика, її можна розрізати навпіл. Тепер поставте каструлю на середній вогонь і доведіть до кипіння, періодично помішуючи ложкою. Варіть варення 5-10 хвилин після закипання.
Додайте чисті листки червоного або зеленого базиліку, ванільний цукор за бажанням і варіть ще 1-2 хвилини. Розкладіть у стерильні банки і закрийте кришками.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рогалики з заварним кремом – ароматна випічка для ідеального сніданку. Звичайний сніданок перетвориться у вишукане чаювання

Як повідомляв портал "Знай.uа", ніхто й не здогадається, з чого зроблені ці "ананаси" - тропічний фрукт з простого кабачка. Як приготувати

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки