Якщо набридли стандартні страви з абрикосами, пропонуємо приготувати абрикосове варення по-азербайджанськи. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі. Таке абрикосове варення у рази смачніше будь-якого іншого. А зробивши заготівлю на зиму, ласощами можна буде смакувати круглий рік.

Інгредієнти:

  • 2 кг абрикосів
  • 1,6 кг цукру
  • 3,25 л кип'яченої води
  • 0,5 шт. лимона
  • 3,5 ст. л. соди

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Приготування:

Краще підійдуть великі та м'ясисті сорти абрикосів. Використовуйте не перестиглі плоди. Спершу у 3 літрах води треба розчинити 3 ст. л. харчової соди. У цьому розчині замочіть абрикоси на 3 години. Після цього відцідіть рідину, а плоди промийте і просушіть. Дерев'яною паличкою акуратно дістаньте кісточки, протикаючи наскрізь. Старайтеся не пошкодити форму плодів.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Кісточки абрикосів потрібно очистити, діставши кожен горішок. Ними треба начинити плоди. З решти води (250 мл) і цукру зробити сироп. У ще гарячий сироп занурте абрикоси та перемішайте. Вимкніть вогонь і залиште суміш на 8 годин остигати. Потім доведіть варення до кипіння на маленькому вогні. Після цього потрібно готувати ще 10 хвилин.

Тепер можна вимкнути вогонь і дати абрикосам повністю остигнути. І знову відварити варення протягом 10 хвилин на маленькому вогні. Додати сік половини лимона і готувати ще 5 хвилин. Потрібно акуратно помішувати, щоб плоди не пристали один до одного. Розкласти варення по банках і поставити на зберігання.

Варення з абрикосів, скріншот: YouTube
Варення з абрикосів, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, печінковий, рибний, яблучний і з бринзою – 5 найкращих рецептів домашнього паштету

Як повідомляв портал "Знай.uа", їжа богів — готуємо найсмачнішу рибу за рецептом древніх племен. Приготування північноєвропейської холодної закуски з риби

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки