Ніхто навіть не здогадується, що саме шеф-кухарі додають до м'яса для того, щоб їх клієнти знову й знову поверталися до ресторану. А секрет криється саме в маринаді, який вони використовують. Бренд-шеф Євген Чернуха вирішив розкрити свою таємницю та поділиться секретом. Про це повідомляє пресслужба Нового каналу.

Секрет маринаду шашлику, Новий канал

"Найкращий маринад: сіль і перець. Смак м'яса хорошої якості краще не забивати додатковими приправами. Як тільки ви посолите та поперчите шашлик, відразу відправляйте його на мангал. У такому разі зверху утвориться скоринка, вона допоможе зробити м'ясо соковитим. Якщо ж залишити шашлик на кілька годин в солі, вона добереться всередину м'яса, "видавить" з нього сік і стисне білкове волокно. Шашлик вийде сухим. Замовляючи м'ясо в ресторані, зверніть увагу, чи не маринують його в майонезі. У складі майонезу є консерванти – вони допомагають стримати процеси розкладання. Клієнтові можуть продати шашлик не першої свіжості", - поділився кулінар.

Секрет маринаду шашлику, Новий канал

Також працівники громадського харчування хитрують. Вони стверджують, що маринували м'ясо в солі з перцем, однак насправді замаринували його в майонезі. Це можна легко перевірити. Для цього потрібно пошкребти лезом ножа край шматка. Якщо шкірка зніметься, то, швидше за все, шашлик мариновался в майонезі.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень
Показати ще

"Щоб дізнатися, чи свіже м'ясо вам посмажили, розріжте його і притисніть виделкою. Повинен потекти сік. Як тільки ви відпустите вилку, свіжий продукт поверне свою форму і вбере сік назад. М'ясо не першої свіжості буде розвалюватися", - порадив Чернуха.

До того ж, краще не брати шашлик з вирізки, оскільки вона надто ніжна для вогню. Рекомендується брати ошийок або м'ясо на кості.

Секрет маринаду шашлику, Новий канал

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як замаринувати помідори в банках.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт унікального салату "Осінній ліс".

Також "Знай.ua" писав, що Юлія Панкова розповіла про користь черешні.