Почався сезон молодої картоплі і відтепер можна щосили насолоджуватися цим ароматним гарніром. Молоду картоплю можна не тільки варити, а й готувати з неї різноманітні оригінальні страви. Слід пам'ятати, що відварна картопля краще зберігає свої смакові якості, якщо кидати її у киплячу воду. Безліч способів приготувати молоду картоплю публікує YouTube-канал "Зі смаком".

Відварна картопля з кропом

Інгредієнти:

  • 1–1,5 кг молодої картоплі
  • 100–150 г вершкового масла
  • сіль за смаком
  • 1 пучок кропу
  • 2–3 зуб. часнику

Приготування:

Картоплини очистити від шкірки, можна використати для цього металеву губку. Помити і відварити у підсоленій воді. Помити і подрібнити кріп, зубчики часнику очистити і дрібно нарізати. Коли картопля буде готова, злити з каструлі воду, додайте до бульб масло, подрібнений часник і кріп. Накрийте каструлю кришкою і добре потрясіть її вміст. Залиште картоплю під кришкою на 5 хвилин.

Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube
Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз

Страва Олі Полякової довела до істерики Надю Мейхер на "МастерШеф. Селебріті": Ектор знайшов багато олії

Юля "Зайка" розповіла про інтим з Мішею Заливако на Холостяку

Олена Кравець з головною зіркою "Кварталу" переграла Роксолану - Туреччино, зустрічай

"Холостяк" Іраклі Макацарія зізнався, навіщо крутить роман з 19-річною: "Порадійте за мене..."

Показати ще

Запечена молода картопля

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі
  • 5 зуб. часнику
  • гілочка розмарину
  • 1 пучок кропу
  • 100 г вершкового масла
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Очистити картоплю від шкірки. Розріжте її навпіл і відваріть у киплячій підсоленій воді до напівготовності (протягом 10 хвилин). Обсушіть бульби та викладіть їх у форму для запікання. Додайте очищений роздавлений ножем часник, сіль і перець. Вершкове масло наріжте невеликими кубиками і розкладіть поверх картоплі, додайте подрібнений розмарин. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин, періодично перемішуючи. Перед подачею присипте кропом.

Запечена картопля, скріншот: YouTube
Запечена картопля, скріншот: YouTube

Молода картопля з сулугуні

Інгредієнти:

  • 1 кг дрібної молодої картоплі
  • 3–5 зуб. часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 200 г сулугуні
  • зелень за смаком
  • сіль за смаком

Приготування:

Очистіть картоплю від шкірки за допомогою металевої губки. Варіть картоплю протягом 15 хвилин у підсоленій воді. Обсушіть бульби. Очистіть і подрібніть часник. Розтопіть на розігрітій сковорідці масло, додайте часник, дайте маслу 20 секунд просочитися запахом і зніміть сковороду з вогню.

Відварну картоплю покладіть у форму для запікання і полийте її розтопленим вершковим маслом. Наріжте сулугуні скибочками шириною 1,5 см і накрийте ними картоплю. Запікайте у розігрітій до 200 градусів духовці поки сир не розплавиться і не підрум'яниться.

Картопляна запіканка, скріншот: YouTube
Картопляна запіканка, скріншот: YouTube

Смажена молода картопля

Інгредієнти:

  • 1 кг дрібної молодої картоплі
  • 2–3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 пучок кропу
  • сіль за смаком
  • 1 ч. л. вершкового масла

Приготування:

Вимийте і обсушіть картоплю. Наповніть сотейник або глибоку сковороду олією. Картоплю готуйте, періодично струшуючи, протягом 15–20 хвилин під кришкою.

Подрібніть кріп, дрібно наріжте часник. Присипте кропом і часником картоплю, ретельно перемішайте і обсмажуйте під кришкою ще протягом декількох хвилин. В кінці приготування додайте вершкове масло, перемішайте і зніміть картопля з вогню.

Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube
Страви з молодої картоплі, скріншот: YouTube

Салат з молодої картоплі

Інгредієнти:

  • 500 г молодої картоплі
  • 200 г зеленої квасолі
  • 120 г сардин у маслі
  • жменю оливок без кісточок
  • сік половини лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль за смаком
  • чорний мелений перець за смаком

Приготування:

Наріжте картоплини на 3 частини і відваріть до готовності. Невеликими шматочками наріжте квасолю і покладіть її в каструлю за 3 хвилини до готовності бульби. Злийте воду і охолодіть овочі. Викладіть в салатник сардини, додайте сіль, перець, лимонний сік і розімніть сардини виделкою. Додайте дрібно нарізані оливки, відварну картоплю і квасолю, заправте оливковою олією і перемішайте.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", абрикосове варення по-азербайджанськи — цей рецепт перевершить усі, які ви досі пробували. У вас вийдуть цілісні і кисленькі абрикоси в цукровому ароматному сиропі

Також Знай.uа" писав, мигдальний торт прикрасить будь-яке свято – простий рецепт вишуканої випічки