Чурчхела є національними ласощами Грузії. Вона з'явилася ще в IV столітті, в період сельджуцьких завоювань, оскільки грузинські вояки потребували калорійної їжі, яка не псувалася б довгий час і не займала багато місця. Поживність цієї страви дійсно дуже висока. Приготувати чурчхелу в домашніх умовах зовсім просто. Рецептом ділиться сайт "Со вкусом".

Інгредієнти:

  • Виноградний сік - 1 л
  • Волоські горіхи - 400 г
  • Пшеничне борошно - 160 г
  • Цукор - за смаком

Чурчхела, скріншот: YouTube
Чурчхела, скріншот: YouTube

Приготування:

Відлийте склянку соку, решту поставте на вогонь. Відлитий сік окремо ретельно змішайте з борошном без утворення грудок. Поки сік закипає, протягніть нитку в горіхи з допомогою товстої голки і зробіть петельку, на яку потім можна буде повісити їх сушитися.

Популярні новини зараз

"Холостячка" Ксенія Мішина зізналася, хто догодив їй краще, ніж Еллерт: "Ми дивимося в одному напрямку"

Щасливі Настя Каменських з Потапом нарешті відкрили правду: "Дізналися, що стане мамою"

Племінниця Софії Ротару Sonya Kay пішла назавжди: "Прощаюся зі сльозами на очах"

Ірина Федишин втерла носа Олі Поляковій, показавши неймовірно довгі ноги: коротенька сукня не сховала нічого

Показати ще

Коли сік закипить, додайте склянку з соком і борошном і добре перемішайте. Тепер додайте цукор за смаком. Вмочуйте горіхи в суміш, щоб вона густо їх покривала, і одразу вішайте сушитися. Зайвий сік стече, а решта почне застигати. Опісля повторіть процедуру і знову дайте суміші застигнути. Трьох разів буде достатньо.

Коли з чурчхели перестане капати сік, перемістіть її в сухе тепле місце, де вона зможе повністю застигнути. Процес сушіння займає близько 3 днів на сонці або біля батареї, у прохолодному місці - 5-7 днів. Зберігати чурчхелу можна дуже довго, якщо загорнути її в тканину і покласти у сухе місце. З часом на ній проступлять кристалики цукру, і вона стане ще смачніше. Це є показником якості. А свіжа чурчхела володіє особливим шармом і дуже ніжна на смак.

Чурчхела, скріншот: YouTube
Чурчхела, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля