Побутує міф, що з м'ясом потрібно працювати чоловікові. Все почалося з приказки “шашлик любить чоловічі руки”. Нічого подібного — шашлик любить уважного мангальщика, а готує його чоловік або жінка, взагалі не принципово.

Господарі і господині придумали масу секретів та хитростей, як приготувати смачне м'ясо.
Ви чули про те, що при приготуванні шашлику вугілля потрібно посипати сіллю? Давайте розберемося, як це правильно робити і навіщо.

Для початку давайте згадаємо, хто головний ворог смачного шашлику. Ви не станете заперечувати, що це вугілля, яке ні з того ні з сього спалахує.


“Масла у вогонь”, а якщо буквально— “жиру на вугілля” підливає саме м'ясо. Нагріваючись, воно починає виділяти жир, цей жир капає на розпечене вугілля, даруючи “друге дихання” вогню. Щоб сам шашлик не перетворився на вугілля, мангальщик заливає вугілля водою. В результаті, ви не тільки знищуєте цінний жар, але і піднімаєте в повітря попіл.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

М'ясо від подібного процесу смаження стає нерівномірно приготованим, місцями навіть обгорілим. Додатково до цього на нього налипає піднявся попіл. Питання: хто захоче є такий шашлик?

Саме щоб уникнути подібної катастрофи досвідчені мангальщики сиплять сіль на вугілля. Цей метод перевірений не одним поколінням, до речі. Для стандартного мангалу на 4–6 шампурів знадобиться всього 100 г кухонної солі.

Коли сипати сіль на вугілля

шашлик, фото: Depositphotos
шашлик, фото: Depositphotos

Насамперед підготуйте вугілля. Можна зробити його самостійно або ж взяти покупне. Висип сіль на вугілля рівномірним шаром. Дійте акуратно, акуратно, адже на розпеченому вугіллі сіль буде «стріляти», подібно до води на гарячій пательні.

За 1–2 хвилини реакція припиниться. Тоді і виставляйте на мангал шампури з м'ясом. Сіль не дасть запалати вугіллю, на яке буде капати жир, а також піднятися попелу. Але і жар від шару солі не стане менше.

Шашлики, ілюстративне фото: pixabay.com
Шашлики, ілюстративне фото: pixabay.com

В таких умовах шашлик приготується на рівномірному спеці за 15–20 хвилин. Щоб м'ясо було рум'яним і блискучим, рекомендуємо в процесі поливати його розбавленим сухим вином (1 : 1). Слідуючи цим методом, можна навіть не маринувати шашлик попередньо.

Нагадаємо, як замаринувати помідори в банках.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували рецепт унікального салату "Осінній ліс".

Також "Знай.uа" писав, що Юлія Панкова розповіла про користь черешні.