Приготувавши яблучний джем, ви отримаєте універсальну начинку для пиріжків. Джем з яблук смачний і як начинка, і як десерт до чаю. Розрахунок інгредієнтів для джему дано на 1 кг яблук, вже очищених від шкірки і насіння. За бажанням до рецепту можна додати щіпку кориці і ваніліну.

Цей рецепт яблучного джему хороший ще й тим, що в ньому можна використовувати й перестиглі яблука. Особливо смачним джем буде з кислих або кисло-солодких яблук, а при використанні солодких яблук в нього завжди можна додати трохи лимонної кислоти.

Яблучний джем, скріншот: YouTube
Яблучний джем, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 1 кг очищених яблук
  • 1 кг цукру
  • 100 мл води
  • щіпка кориці і ваніліну за бажанням

Приготування:

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Чистимо яблука від шкірки і насіння і ріжемо на 4-6 частин та пропускаємо через м'ясорубку. Перекладаємо масу в каструлю (краще антипригарну) додаємо воду, нагріваємо до кипіння і на середньому вогні варимо 30 хвилин. Через 30 хвилин додаємо цукор. Перемішуємо і варимо ще 30 хвилин, знімаючи пінку.

Яблучний джем, скріншот: YouTube
Яблучний джем, скріншот: YouTube

За бажанням хвилин за п'ять до закінчення варіння додаємо по дрібці кориці і ваніліну. Можна використати цілу паличку кориці, проваривши її останні 15-20 хвилин. Дуже смачно виходить, якщо одночасно з цукром додати цедру лимона, натерту на дрібній тертці, з розрахунку на 1 кг очищених яблук — цедра половинки середнього лимона. Джем виходить дуже ароматний.

Поки яблучний джем вариться, паралельно стерилізуємо банки. Готовий яблучний джем гарячим розкладаємо по банках, намагаючись наповнити банку на рівні з краями. Перевертаємо банки догори дном і даємо охолонути. Укутувати в тепло не обов'язково.

Яблучний джем, скріншот: YouTube
Яблучний джем, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля