Часто на святковому столі, або в звичайній їдальні громадського харчування можна побачити дуже симпатичний салат. Проте мало хто замислюється, яка історія у цієї страви. А з'явилася вона завдяки звичайній випадковості.

Про це стало відомо завдяки публікації Telegram-каналу "Время первых".

Відомо, що вперше салат "Цезар" було приготовано на кухні американця з італійським корінням Цезаря Кардіні 4 липня 1924 року (в день незалежності США). У Кардіні був свій ресторан caesar's Place в мексиканському містечку Тіхуана на кордоні з США, вигідне розташування якого дозволяло йому уникати обмежень сухого закону.

Салат "Цезар", скріншот: YouTube
Салат "Цезар", скріншот: YouTube

Магія випадкового рецепта

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

В результаті великої кількості гостей до вечора на кухні практично не залишилося продуктів, але господар знайшов вихід із ситуації: натер часником тарілку, виклав недбало наламані листя салату латук, додав яйця, тертий пармезан, грінки і трохи вустерського соусу, а в кінці обприскав блюдо лимонним соком, неначе завершуючи створений "витвір мистецтва".

У підсумку імпровізаційна страва "Цезар" припала до смаку відвідувачам і стала фірмовою фішкою ресторану.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Париж у тебе вдома — як приготувати приголомшливий французький сир на власній кухні.

Як повідомляв Знай.uа ревізор Панкова поділилася улюбленим рецептом салату.

Знай.uа писав, салат "Титанік" для тих, які худнуть — він настільки правильний, що в залі замироточать фото качків.