Як відомо, зараз у розпалі сезон полуниці. Ця ягода неймовірно корисна та багата цінними вітамінами, а медики рекомендують вживати її якомога частіше. Полуницю вживають в свіжому вигляді, варять компоти, варення, джеми, конфітюри. Пропонуємо ознайомитися з простими рецептами та правилами вибору та збереження цієї корисної ягоди, пишуть російські ЗМІ.

Полуниця, pxhere

Полуниця містить фруктові цукри, вітаміни В і С, фолієву кислоту, клітковину, каротин, пектини, органічні кислоти. Також вона має хімічні елементи: залізо, йод, калій, фосфор, кальцій, марганець та інші.

Так, на даний момент на ринку багато місцевої полуниці, але також везуть її й з-за кордону. Купувати полуницю потрібно уважно та бажано в кінці травня і в червні.

Вітчизняна полуниця часто не так гарна зовні, як імпортна, але неймовірно смачна. Для натуральної полуниці властиво наявність прожилок і неоднорідність в розмірі.

Популярні новини зараз

Українців не впустили на матч Євро-2020 в Бухаресті з Кримом на прапорі: "Спірна територія"

Дружина Віктора Павліка вперше вийшла в світ з сином: "Найстрашніший момент"

50 років тому знайшли скіфську пектораль: що таїть в собі знаменитий артефакт

Марина Боржемська привітала найдорожчого чоловіка у своєму житті: "Люблю тебе"

Показати ще

Також при виборі полуниці, крім зовнішнього вигляду, слід звернути увагу на запах. Тільки свіжозібрані ягоди виділяють характерний аромат, а виглядають вони сухими та блискучими.

Колір повинен бути рівномірний темно­-червоний, а шапочка зелена. На дотик ягода має бути в міру твердуватою, зернятка трошки виступати. На смак справжня полуниця кисло-солодка, але ніяк не кисла.

Велика полуниця може містити занадто багато води і надлишок різних добрив, тому краще всього брати середнього або маленького розміру. Також якщо на дні і стінках упаковки присутня волога, це означає, що плоди швидше за все несвіжі.

Полуниця, pxhere

Напій з полуницею, огірком, лаймом і м'ятою

Інгредієнти:

  • нарізана полуниця – 1 ст.;
  • нарізаний огірок – 1 ст.;
  • нарізаний лайм – 2 шт.;
  • м'ята – 1 жменя.

Спосіб приготування:

1. Спочатку в літрову банку шарами укладіть полуницю, огірок, лайм, м'яту і лід.

2. Залийте водою, закрийте кришкою і приберіть в холодильник на 5-10 годин.

Полуничний соус

Інгредієнти:

  • полуниця – 350 г;
  • суміш перців – 1 ч. л.;
  • цукор тростинний – 80 г;
  • сік лимона – 30 мл;
  • агар-агар – 1 ч. л.;
  • чебрець – 2-3 гілочки;
  • сіль – 1 щіпка.

Спосіб приготування:

1. Спочатку полуницю промити, видалити хвостики, подрібнити у блендері.

2. Масу пропустити через сито, додати інші інгредієнти та ретельно перемішати.

Полуниця, pxhere

Курячі грудки з полуницею та бальзамічним соусом

Інгредієнти:

  • філе курки – 4 шт.;
  • полуниця – 1 ст.;
  • моцарелла;
  • оцет – 60 мл;
  • сіль і перець – за смаком.

Спосіб приготування:

1. Курячі грудки замаринувати в бальзамічний оцет і приправити сіллю і перцем.

2. Помістити в духовку і запікати протягом 30 хвилин.

3. У маленьку каструльку помістіть залишивийся оцет і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь і випаровуючи оцет, поки рідина не зменшиться в об'ємі в два рази.

4. У невеликій мисці змішайте полуницю, моцарелу і базилік. На блюдо викладіть курку, зверху салат і полийте приготованим бальзамічним соусом.

Заморозка

1. Чисті та сухі ягоди розкладають в один шар на піднос, покривають харчовою плівкою, і поміщають в морозильну камеру. Тільки після того, як ягоди полуниці гарненько заморозяться, їх розкладають в пакети і зберігають в морозилці.

2. При заморожуванні з цукром не потрібно висушувати полуницю однакового розміру. Ягоди укладають у пластикову тару і пересипають цукром, дають йому розчинитися і відправляють в морозилку.

Полуниця, pxhere

Топ-7 рецептів масок для обличчя з полуниці

1. Відбілююча: кілька ягід розім'яти в пюре і накласти на обличчя.

2. Омолоджуюча: 2 ягоди розім'яти, змішати з 1 чайною ложкою зволожуючого крему для обличчя, додати 1 чайну ложку меду.

3. Очищаюча: вичавити сік з декількох стиглих ягід, залити їм білу глину (1/2 їдальні ложки).

4. Для нормальної шкіри: 2 столові ложки свіжого полуничного соку змішати з яєчним жовтком.

5. Пілінг: 3 ягоди гарненько розім'яти, додати кефір (1/4 склянки) і щіпку солі. Розтерти по обличчю колоподібними рухами і залишити хвилин на 10.

6. Протизапальна: вичавити сік з кількох ягід, змішати (2 столові ложки) з соком алое (1 столовою ложкою). Прикладати у вигляді компресу, змочивши у масці ватний диск.

7. Проти лущення: полуничний сік (2 столові ложки) змішати з яєчним жовтком, додати масло оливкове (1 чайну ложку).

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати полуничний мус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, як без хімії врятувати капусту від шкідників.

Також "Знай.ua" писав, яка черешня найкорисніша.