Вишневий компот - саме з ним у більшості пов’язані приємні спогади дитинства - бабусин компот і пиріжок, що ще для щастя потрібно?! Вишневий компот на зиму - елементарний рецепт цього напою. Мотайте на вус, щоб було чим узимку ласувати!

Компот з вишні, скріншот: YouTube
Компот з вишні, скріншот: YouTube

Інгредієнти

Вишня 800 г

Цукор 250 г

Вода 3 л

Компот з вишні, скріншот: YouTube
Компот з вишні, скріншот: YouTube

Приготування

По-перше, варто відзначити, що інгредієнти вказані на одну порцію продукту, тобто одну 3-літрову банку. Вишні бажано використовувати стиглі і без пошкоджень.

Приступаємо до готування. Ретельно промийте плоди. 2-3 рази буде достатньо. Потім дайте їм самостійно просохнути. Тим часом стерилізуйте банки і кришки.вишневий компот на зимуСухие вишні пересипте в банку. Засипте їх 250 г цукру. Цього достатньо, щоб узвар був в міру солодким. Залийте інгредієнти окропом до верху.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Банку закатаю, поставте на бік і покатайте по підлозі. Цукор повинен розчинитися. Потім переверніть банку догори дном, укутайте теплою тканиною.

Коли напій в банку повністю охолоне, перенесіть його в підвал або комору. Відкривати компот радимо через пару місяців. Тоді він гарненько настоїться, стане ідеальним для подачі.

Вишневий компот відмінно замінить на святковому столі будь-яку солодку воду втамовує спрагу і замінить на святковому столі будь-яку солодку воду. До того ж він ще і дуже корисний!

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати полуничний мус.

Як повідомляв портал "Знай.ua", читачам розповіли, як без хімії врятувати капусту від шкідників.

Також "Знай.ua" писав, яка черешня найкорисніша.