Запашний і особливий кріп завжди стане чудовим доповненням чи то до вареників з творогом, чи до пиріжків. Кріп вже повним ходом буяє на грядках. Тепер майже у всі страви можна додавати свіжу зелень, а суцвіття відправляти на маринади і соління. А ось що зробити з стебел кропу, щоб не викидати у сміття смачне джерело вітамінів? Давайте розберемося.

Джерело: кулінарний портал sovkusom.

Багато викидають стебла, навіть не замислюючись, що їх можна пустити на добру справу. Звичайно, є їх у чистому вигляді не хочеться, але от приготувати щось апетитне завжди можна. Ми розповімо, як використовувати стебла кропу, щоб приготувати смачну намазку. Її можна використовувати її і як заправку, і як соус.

Кріп, фото sovkusom
Кріп, фото sovkusom

Видаліть залишки кропу з гілочок руками або ножем. Наріжте їх.
Пропустіть нарізані стебла кропу через м'ясорубку, перетворюючи його в кашку.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Кріп, фото sovkusom
Кріп, фото sovkusom

Пропустіть зубчики часнику через прес і відправте його до подрібненим стеблах. Додайте сіль, лимонний сік і рослинне масло, перемішайте.

Кріп, фото sovkusom
Кріп, фото sovkusom

Регулюйте кількість інгредієнтів в залежності від кількості стебел кропу. Завдяки солі і рослинної олії, які є натуральними консервантами, заправка з кропу зможе довго зберігатися в холодильнику. Таку суміш на основі стебел кропу, можна додати куди завгодно: в суп, піцу, салат або до картоплі.

Кріп, фото sovkusom
Кріп, фото sovkusom

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше.

Нагадаємо, як виростити щедрий урожай огірків під плівкою – буде краще, ніж у сусіда.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що на консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Також портал "Знай.ua" писав про календар городника визначив, коли саджати салат, руколу, шпинат та іншу корисну зелень.