Спекотна погода вимагає рішучих дій, і тому коктейлі можуть стати прекрасною ідеєю освіжитися. Але якщо ви вперше хочете приготувати алкогольний коктейль у домашніх умовах, то вам, можливо, буде страшно через необхідні складні інгредієнти. Але невже без цього не обійтися? Щоб отримати коктейль професійного рівня, достатньо мати всього одну пляшку міцного напою, і на цей раз нею нехай стане ром. Саме з сухого світлого рому можна отримати таку класику як мохіто, піна колада, дайкірі та Куба лібре без додавання жодного іншого алкогольного інгредієнта. Головне - не економити на кризі, саме ідеальне охолодження робить коктейль повноцінним. Для деяких рецептів варто мати блендер, інші ж можна приготувати просто у склянці.

Усі ці коктейлі краще готувати саме на світлому, дешевшому й менш насиченому рому - саме такими їх пропонують усі довідники і провідні бармени світу.

Мохіто

Мохіто, фото pxhere
Мохіто, фото pxhere

Улюблений коктейль Ернеста Гемінґвея вже давно полюбився українцям, і його оригінальний рецепт дуже простий. Для того щоб отримати ідеальний мохіто, достатньо мати цукор, лайм, газовану воду м'яту, ром і цукор.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

45 мл рому

половинка лайма

5-8 листочків м'яти

10 мг цукру (авжеж, на Карибах застосовують тростинний цукор, але частіше рафінований білий, а не коричневий, аби не псувати колір напою; тепер багато хто надає перевагу коричневому тростинному, аби підкреслити смак рому; також коктейль буде простіше зробити, якщо замінити цукор цукровим сиропом)

Вичавити сік лайма в келих, додати цукор або цукровий сироп.Перемішати. Листочки м'яти прихлопнути долонею, щоб розкрити запах (в деяких рецептах м'яту товчуть у посудині, але тоді вона дасть гіркий присмак) і кинути в напій. Засипати кубиками льоду до країв склянки, влити ром. Долити в склянку газованої води.

Куба лібре

Куба лібре, фото pxhere
Куба лібре, фото pxhere

Цей рецепт датують початком ХХ століття, колина на Кубі значно зріс американський вплив після Іспано-американської війни 1898 року. Тоді на острів й почали доставляти кока-колу в пляшках.

1 частина рому

2 частини кока-коли

чверть лайма

Вичавити сік чверті лайма в в склянку, наповнити її льодом. Влити порцію рому та долити до верху колою.

Піна колада

Піна колада, фото pxhere
Піна колада, фото pxhere

Щоб отримати повноцінну піна коладу, оспівану Віталієм Козловським, її доведеться збити у блендері з льодом - саме тоді буде досягнута ідеальна консистенція замороженого напою. Однак у крйньому випадку доведеться обійтися просто збиванням у шейкері. Головне використовувати кокосові вершки, а про звичайні молочні продукти варто забути, як про страшний сон.

50 мл світлого рому

50 мл ананасового соку

30 мл кокосових вершків

Усі інгредієнти збити с крижаною крихтою у блендері до стану замороженого коктейлю, який можна буде потягувати через трубочку. Подати у великому келиху, прикрасивши тропічними фруктами. Також можна розлити суміш по половинках кокосів - не дуже практично, але ефектно.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Моторошно та солодко: найкращі коктейлі для Хелловіна.

Як повідомляв портал Знай.ua, Який алкоголь моментально викликає залежність: експерти здивували результатами.

Також Знай.ua писав, Дітям не пропонувати: яким був перший молочний коктейль в історії.