Щоб огірочки довго радували багатими врожаями, потрібно підтримувати стабільно хороший рівень вологості грунту, а також дотримуватися головних правил поливу.

Температура поливу

Не рекомендується поливати огірки холодною водою – особливо в спекотну погоду, оскільки грунт сильно прогрівається за день. Такий "контрастний душ" може негативно відбитися на самопочутті ваших рослин.

Якість води

Вода для поливу повинна бути трохи відстояна. На неї огірочки реагують набагато краще.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

огірки, фото Pxhere
огірки, фото Pxhere

Час поливу

Поливати огірки потрібно вранці або ввечері. Денний полив може негативно вплинути на ріст рослин і спровокувати сильний перегрів грунту.

Частота поливу

Частота поливу залежить від погодних умов. Природно, в прохолодну погоду поливати огірки потрібно рідше, ніж у спеку. Грунт навколо огірків завжди повинен бути трохи вологим. Можна озброїтися якою-небудь системою крапельного поливу.

Полив під корінь

Коренева система огірків розташовується дуже близько до поверхні грунту, тому краще поливати їх не під саме стебло, а навколо нього. Зробіть невелику борозенку для поливу навколо стебла на відстані близько 10 см навколо нього.

вирощування огірків, фото Pxhere
вирощування огірків, фото Pxhere

Полив по листю

Огірки люблять полив по листю і зрошення з пульверизатора. Головне – не робити цього в спеку. Інакше можна спровокувати появу сильних опіків на листках.

Полив у період плодоношення

Цим овочам потрібно багато вологи для формування і розвитку плодів. Тому як тільки ви помітите, що почали розвиватися перші зав'язі огірочків, намагайтеся не допускати пересихання грунту.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, хлопчик чи дівчинка – як визначити стать огірка і для чого це потрібно.

Як повідомляв портал Знай.uа, томатна окрошка – рецепт улюбленої страви скрасить спекотний літній день.

Також портал Знай.uа писав, як правильно вирощувати часник і коли зрізати стрілки.