Класичне абрикосове варення дуже смачне і ароматне. Але оскільки в цих фруктах міститься багато клітковини і соку, то дуже часто абрикоси розварюється та перетворюються практично в однорідну масу. Сьогодні ми розповімо, як приготувати сухе варення з абрикоса без кісточки на зиму за старим українським рецептом.

Це варення ще називають Київським, а готується воно досить легко, тим більше, що в його склад входять всього 4 інгредієнти:

  • 1,2 кг свіжих абрикосів
  • 1 л води
  • 800 г цукру
  • цукрова пудра

Абрикосове варення

Приготування:

  • Вимити і перерізати навпіл фрукти. Вийняти з них кісточки.
  • Звари сироп: в окремій місткості скип'яти воду і розчини в ній весь цукор, помішуючи. У киплячий сироп кидай абрикоси і вари ще пів години після закипання.
  • Зняти каструлю з вогню і дати їй повністю охолонути. Потім знову постав на вогонь, дати закипіти і варити вміст ще 30 хвилин.
  • За допомогою сита дістати з каструлі абрикоси і дати стекти надлишків сиропу. Сироп можна буде пустити на наступну порцію варення або на інші солодощі.

Процес приготування

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще
  • Перекласти зварені фрукти на деко і поставити в духовку на мінімальний вогонь (близько 50 градусів) до підсихання скоринки. Цей процес повинен зайняти близько 6-7 годин. Якщо є дегідратор, використовуй його.
  • Посипати підсушені абрикоси цукровою пудрою і помісти в банку. Сухе варення готове.

Варто зауважити, що це не курага, як хтось міг подумати. Адже у цьому варенні є апетитна скоринка, цукрова пудра, яка просто не дає злипнутися половинкам плодів, і соковита внутрішня частина.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить