Як відомо, з появою перших ягід офіційно відкривається й сезон закруток. А це означає, що чимало господинь починають метушитися біля власних плит, аби зробити запаси на зиму. Хоча і сам процес для кожної українки не з приємних, ускладнює його ще й процедура стерилізації банок. Адже для повноцінної обробки потрібно тримати місткість над парою мінімум 10-15 хвилин.

А відтак, у мережі розповіли про унікальний спосіб, який допоможе провести таку стерилізацію всього за 30 секунд. Погодьтеся, істотна різниця. Для цього вам знадобиться лише спирт. Його дезінфікуючі властивості давно використовують в медицині. Ось і в кулінарії вони стали в пригоді.

Банки для стерилізації

Як стерилізувати?

Перед тим, як перейти до стерилізації, банки потрібно добре вимити її харчовою содою від бруду і залишків інших продуктів. Потім оглянути банку на наявність тріщин і відколів, адже саме це може стати причиною того, що банка втратить герметичність.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Щодо самої обробки, то залийте в банку 30-50 мл спирту. Примітка: якщо в будинку його не виявилося, підійде звичайна горілка або оцет. Але тоді вам потрібно буде збільшити кількість використовуваної рідини до 70-100 мл.

Закрийте банку кришкою і добре потрясіть, як шейкер, протягом 30 секунд. Після чого перелийте вміст в наступну ємність і повторіть дію. Зробіть те ж саме з іншими банками. У кожної повинна бути своя кришка.

Процес стерилізації

Якщо ви плануєте закочувати банки, проведіть стерилізацію з пластиковою кришкою. А кришки для закачування обробіть спиртом або горілкою окремо перед самим закриттям банок.

Переваги даної стерилізації

  • економія часу на обробку;
  • перевірка щільності кришки (коли ви трясете банку, рідина не повинна витікати);
  • банку зберігає стерильність до самого наповнення овочами або ягодами;
  • банки не лопнуть, коли ви будете заливати окріп, хоч і холодні (спирт при випаровуванні забере зайве тепло);
  • економія електроенергії та газу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить