Український письменник з Закарпаття Андрій Любка поділився рецептом свого улюбленого супу. За зізнанням літератора, він часто їсть його й холодним, а приготувати можнай в вегетаріанську його версію. Основний інгредієнт - це молода стручкова квасоля, яка вже з'явилася у продажу.

Відповідний допис Любка опублікував на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"Друзі, приготував сьогодні свій улюблений закарпатський літній суп, і він вийшов такий смачний, що мушу поділитися рецептом!

Підбивані лопатки

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Лопатки - це молода стручкова квасоля, яка вже з'явилася на базарах. Але цілком можна використовувати й магазинну заморожену (я ніколи так не роблю).

Отож, у воду кидаємо щось копчене - я кинув 300 грамів реберець, а можна й просто шкірку від копченого сала. Ідея в тому, щоб воно дало аромат. Можна й зовсім без нього, але поділюся закарпатським лайфхаком: коли ви дали в суп щось м'ясне, то якщо раптом в гості зазирне друг-вегетаріанець, можете за свою страву бути спокійні :-) Насправді ж у більшості рецептів копченого не дають, йде просто квасоля й сметана.

Воду солимо, й коли вона закипіла - кидаємо лопатки (у мене 1 кг). Ламаємо їх на смужки 2-4 см, от і все. Хай собі покипить хвилин 15, щоб квасоля була майже готова.

За цей час на сковорідці пасеруємо борошно: я даю ложку жиру, ложку борошна і ложку червоної солодкої паприки (для кольору). Це все заливаємо зі сковорідки в суп.

Тоді повільно заливаємо в суп сметану й розмішуємо. Можна пачку, але я даю дві, бо від неї лише смачніше. Коли все закипіло - суп готовий.

Готується пів години, до того ж так легко, що й дитина впорається, не кажучи вже про вас, які по ходу читання засумнівалися у своїй вправності :-)

Їсти треба одразу, просто покришивши в нього хліб.

Але найсмачніше буде завтра, коли суп охолоне й трішки загусне - влітку я завжди їм його саме холодним", - написав кулінар-аматор.

Друзі, приготував сьогодні свій улюблений закарпатський літній суп, і він вийшов такий смачний, що мушу поділитися...

Geplaatst door Andriy Lyubka op Woensdag 24 juni 2020

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше Письменник визначив, що запропонувати заробітчанам, аби вони залишились вдома - "Краще, ніж Угорщина".

Як повідомляв портал Знай.ua, Відомий письменник поділився рецептом справжнього закарпатського бограча у казані

Також Знай.ua писав, що Український письменник жорстко пройшовся по спискам партії Вакарчука: "Голос у всій красі. Одна шв*ль".