Рецепти рома передбачають найрізноманітніші ароматизатори. Однак назвати такий напій справжнім ромом не можна. Тим не менш, сучасні можливості дозволяють отримати ключові інгредієнти для виробництва цього чудового напою. Це тростинний цукор або меляса – чорна патока, відхід цукрового виробництва, який з самого початку був покладений в основу рецепта. Тому у вас є прекрасна можливість приготувати у себе вдома справжній ром, який смакували старі пірати в XVI-XVIII століттях.
Для втілення в життя цього рецепту вам знадобляться:
коричневий тростинний цукор (або меляса) – 5 кг;
вода – 25 л.
сухі дріжджі – 100 гр.

Половину води необхідно закип'ятити, засипати цукор або патоку, після чого помішувати до появи однорідної маси. Далі необхідно залишити рідина на вогні півгодини, після чого перелити в бродильну ємність. Дріжджі розводимо по інструкції, для живильного середовища можна використовувати ромову основу (перед цим охолодіть сусло хоча б до 25 градусів).

Домашній ром, фото з відкритих джерел

Далі в сусло потрібно влити воду, що залишилася (кип'ятити її не потрібно, вона повинна бути холодною). Обов'язково контролюйте температуру сусла, вона повинна бути не менше 30 градусів. Вливаємо розведені дріжджі. Зверніть увагу,в ємкості повинно бути хоча б 10-15% обсягу відведено для вуглекислого газу. На шийці встановлюємо водяний затвор або рукавичку з отвором на пальці. Ром повинен настоюватися в темному приміщенні при температурі 18-28 градусів.
Через 10-15 днів (коли закінчується виділення вуглекислого газу) приступаємо до наступної етапу. Брагу цедим і зливаємо від залишку.

Далі проводимо першу перегонку без поділу на фракції. Завершуємо перегонку, коли фортеця впаде нижче 20%. Барду з апарату виливати не потрібно. Далі слід визначити кількість чистого спирту (обсяг множимо на відсоток фортеці і ділимо на 100), і розраховуємо кількість води, яке знадобиться, щоб фортеця була на рівні 20%. Вливаємо 75% від потрібної кількості води, для решти 25% використовуємо барду з перегінного куба. Це додасть рому приголомшливий аромат.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Далі залишається провести другу перегонку (поки фортеця в струмені не впаде до 45%). Перші 15% рідини на виході прибираємо, тому що цей спирт пити не можна. Все що залишається – це білий ром, той самий, який нам потрібен. Залишається тільки розлити напій по пляшках, і залишити ще на 3-4 дні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати часточками томати на зиму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", для читачів підготували рецепт варення з абрикосів.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати малосольні огірки.