Рецепти пахлави в різних національних кухнях відрізняються. Однак, всі існуючі варіанти об'єднують кілька класичних принципів її приготування: тонкі шари тіста, солодка горіхова начинка, масляна і медова заливки. А відтак, сьогодні мова піде саме про такий варіант, який не тільки легко, а й швидко приготувати.

Інгредієнти:

  • шароване тісто;
  • 5 яєчних білків;
  • 200 грамів цукру;
  • 150 грамів подрібнених горіхів;
  • кориця;
  • 100 грамів меду.

Готова пахлава

Приготування:

  1. Розкачуємо три пласти листкового тіста. Один шар випікаємо.
  2. Окремо збиваємо яєчні білки з цукром до стійких піків.
  3. Додаємо горіхи, корицю і все перемішуємо.
  4. Викладаємо в деко перший шар тіста, змащуємо половиною білкової маси, поверх викладаємо готове листкове тісто, змащуємо частиною білкової маси і зверху покриваємо третім шаром.
  5. Нарізаємо у вигляді ромбів, змащуємо яйцем і випікаємо при 180 градусах хвилин 50.
  6. Готову пахлаву поливаємо цукрово-медовим сиропом.

View this post on Instagram

ПАХЛАВА 👍❤️ Арман старался казаться брутальным шефом, как у него получилось ?😂 . Не буду вас томить ,перейду сразу к рецепту . . Как вы готовите пахлаву? . 📌слоеное тесто 📌5 яичных белков 📌200 гр сахара 📌150 гр орехов измельчённых 📌корица 📌100 гр мёда . Раскатываем три пласта слоеного теста . Один слой выпекаем. Отдельно взбиваем яичные белки с сахаром до устойчивых пиков. Добавляем орехи , корицу и все перемешиваем. Выкладываем в противень первый слой теста,смазываем половиной белковой массы, поверх выкладываем готовое слоеное тесто ,смазываем оставшейся частью белковой массы и сверху покрываем третим слоем. . Нарезаем в виде ромбиков ,смазываем яйцом и выпекаем при 180 градусах минут 50. . Готовую пахлаву поливаем сахарно-медовым сиропом . Готовьте с любовью ❤️❤️❤️

Популярні новини зараз

На Хмельниччині безстрашний маршрутник схопив злочинця просто в салоні: куди зібрався?

Льоша Тригубенко вперше після "Холостячки" з'явився з дівчиною: блондинка з великими очима

Волочкова голяка пірнула в крижану воду, навіть банні віники не витримали ці форми

Донька Ніни Матвієнко Тоня показала маму, що втекла з України: в теплі і виглядає щасливою

Показати ще

A post shared by Киракосян Элеонора (@recepti_ot_nani) on

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати апетитну рибку в духовці під шубою з овочів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт торта "Монастирська хатинка".

Також "Знай.ua" писав, як правильно приготувати смажену картоплю.