Куряча бастурма, на відміну від яловичої і свинячої, готується дуже швидко. Чекати повної готовності можна вже через дві доби. За смаком вона не схожа на будь-яку іншу бастурму і нагадує, скоріше, в'ялену рибу.

Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт. велика (600 г);
  • сіль - 2 ст. л;
  • цукор - 1 ст. л;
  • молота солодка паприка - 1 ст. л;
  • гострий перець - 0,5 ч. л;
  • коріандр мелений - 1 ч. л;
  • спеції уцхо-сунелі - 1 ч. л;
  • часник гранульований - 1 ч. л;
  • коньяк - 25 мл.

Бастурма з курячого філе

Приготування:

  1. Свіжу курячу грудку зачищаємо від плівок і жиру, насухо витираємо рушником, розрізаємо вздовж на дві частини. Посипаємо сіллю і цукром. Розміщуємо в холодильник на 12 годин.
  2. За цей час потрібно перевернути м'ясо кілька разів. Після дістаємо і промиваємо, щоб пішла зайва сіль. Витираємо і змащуємо коньяком або горілкою.
  3. Вмокаємо філе в суміші спецій і часнику. Загортаємо в декілька шарів марлі, придавлюємо чимось важким і прибираємо на добу в холодильник.
  4. Потім потрібно підвісити курячу бастурму в провітрюваному приміщенні на два дні. Якщо віддаєте перевагу більш сухому м'ясу, то сушіть 6-7 днів.

Де і скільки зберігати бастурму?

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зберігати закуску слід в прохолодному місці з хорошою вентиляцією. В ідеалі, щоб вона залишалася в підвішеному вигляді в коморі або в комірчині. У квартирних умовах залишається тільки один варіант - холодильник. В'ялене м'ясо не любить поліетиленові пакети, тому найкраще зберігати його в полотняному мішечку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, швидка і смачна закуска з лаваша – як приготувати сирні палички з часником.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ситний турецький суп з червоної сочевиці — страва, яка зарядить енергією на весь день.

Також Знай.uа" писав, картопляні биточки, як у дитинстві — швидкий рецепт улюбленої страви, яка розлетиться вмить