Смак шашлику залежить не тільки від м'яса, але і від правильного маринаду, який може надати м'ясу найкращий смак.

Важливо, щоб маринад м'яса не був кислим. Кислі маринади не завжди пом'якшують м'ясо, а іноді, навпаки, роблять його жорстким і несмачним. До речі, маринування не повинно працювати на розм'якшення. Правильний маринад необхідний виключно для додання м'ясу нових відтінків смаку.

Крупніше інших видів м'яса (яловичини та баранини) можна нарізати свинину. Вона більш сприйнятлива до маринаду, тому що має більш м'яку структуру.

Маринад, фото: Pixabay
Маринад, фото: Pixabay

Лук – кращий базовий компонент маринаду. Можна нарізати ріпчасту цибулю для маринаду кільцями, а можна подрібнити в блендері цибулю в кашку. Так цибуля віддасть свій сік і глибше проникне в м'ясні волокна.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Гірчиця – цей інгредієнт використовують для пом'якшення м'яса. На відміну від оцту, гірчиця діє делікатно. Розм'якшуючи м'ясні волокна, вона додає пікантність і аромат вже готового м'яса.

Також в хорошому маринаді завжди буде присутній рослинне масло. Воно допоможе спецій проникнути в структуру м'яса і зробити смак більш насиченим.

Важливо – забудьте про оцет. Він стягує волокна і при смаженні м'ясо стає більш сухим. І ще не варто солити маринад, адже саме сіль здатна витягнути з м'яса весь сік і зробити його сухим.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, унікальний рецепт м'яса, що зуміє підкорити серце будь-якого чоловіка.

Як повідомляв Знай. ua, як приготувати смачний джерело вітамінів в суп, піцу, салат або картоплю.

Також Знай. ua писав, що бабусин рецепт, за який взимку ви скажете "спасибі".