Ідеальні в'ялені помідори — ті, які протягом декількох днів засмагали під палючим південним сонцем. Однак з приготуванням італійського делікатесу добре може впоратися кожна господиня і ось класичний рецепт в'ялених помідорів від сайту "Со вкусом".

В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом
В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом

Інгредієнти:

Приготування:

Помідори вимийте, обсушити, розрізати навпіл або на четвертинки. За допомогою чайної ложки вийміть внутрішню соковиту частину.

В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом
В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом

Деко застеліть пергаментом, злегка змастіть його маслом. Викладіть помідори зрізом вгору. Посоліть як слід: сіль сприяє швидкому випаровуванню вологи. Посипте помідори італійськими травами.

Відправте деко в розігріту до 200-220 градусів духовку на 30 хвилин. Увімкніть конвекцію, якщо такої функції в духовці немає, відкрийте дверцята.

Знизьте температуру в духовці до 140 градусів і продовжуйте в'ялити ще 1,5 години з відчиненими дверцятами. Тим часом наріжте дрібно часник і сильно розігріти рослинне масло: доведіть до кипіння, але не кип'ятіть.

В простерилизованную суху банку викладіть щільно шарами помідори, часник і гілочки розмарину. Залийте помідори гарячим малому, укупорьте, обмотайте рушником і залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовку в холодильнику.

В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом
В'ялені помідори в духовці, фото Со вкусом

Якщо в'ялені помідори довго зберігати не плануєте, помістіть з ними в банку жменю кубиків фети. Сир насититься ароматами часнику, помідорів і трав і перетвориться в божевільного смаку делікатес! На наступний день закуску можна подавати на стіл.

Порада! Враховуйте, що при в’яленні вага та обсяг овочів зменшується в кілька разів. Тому з 1 кг свіжих помідорів вийде приблизно баночка 200-250 р.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також "Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля