Слив’янка – це солодка наливка зі слив міцністю 18-20%. Напій запам’ятовується оригінальним кисло-солодким смаком і вираженим ароматом сливи. Цю наливку відносять до десертних напоїв, але її можна подавати і до їжі для поліпшення апетиту. Особливо смачні наливки виходять з сортів угорка, яєчна, ренклод, мірабель і канадської сливи.

Рецептом приготування слив'янки ділиться видання "Drink.co.ua"

Інгредієнти:

  • слива – 1 кг;
  • горілка – 0,5 л;
  • цукор – 300 г.

Сливи, фото з вільних джерел
Сливи, фото з вільних джерел

Приготування:

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Стиглі плоди промити, очистити від кісточок і нарізати дрібними шматочками. Потім помістити їх в банку. Додати туди горілку, щоб її шар повністю покрив сливи. Закрити банку кришкою і струсити вміст. Поставити банку на 30 днів у прохолодне темне місце.

Отриманий настій профільтрувати через марлю, обережно зливаючи його з осаду, щоб не розім’яти плоди. В банку зі шматочками злив додати цукор, струсити, закрити кришкою і поставити на 7 днів у прохолодне темне місце. За цей час цукор перетвориться в сироп.

Опісля злити сироп, а його залишки в сливах віджати через марлю. Змішати сироп з настойкою горілки на сливах, закрити банку і поставити витримуватися на 30 днів. Готову слив'янку можна профільтрувати через вату, щоб напій став світлішим.

Слив'янка, скріншот: YouTube
Слив'янка, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, старий бабусин рецепт — приготування класичного лечо з перцю і помідорів на зиму. Універсальний помічник у приготуванні найрізноманітніших страв

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння