Молода картопля з кропом - це смачна і ніжна страва, яка виходить ароматною та м'якою всередині. І найголовніше, для цієї страви не потрібно застосовувати кулінарні хитрощі, все просто і швидко.

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 2 зубки часнику;
  • пучок кропу;
  • 100 г вершкового масла;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • 1 ст. ложка солі;
  • 1-1,5 л води.

Молода варане картопля

Приготування:

1. Молоду картоплю гарненько помити і почисти. Велику розрізати на кілька частин, дрібну картоплю можна залишити цілою. Важливо, щоб картопля була однакового розміру, тоді вона звариться рівномірно.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

2. Поклади молоду картоплю в каструлю і залити водою з розрахунком, щоб вона затоплювала картоплю на 1-2 пальці.

3. Доведи воду до кипіння, посолити і вари молоду картоплю під кришкою на середньому вогні приблизно 15-20 хвилин в залежності від розміру і сорту. Перевірити готовність картоплі можна, проткнувши його виделкою або ножем.

4. Поки вариться картопля, підготуй заправку. Для цього подрібніть кріп. Часник пропусти через часничницю. Змішати кріп з часником, злегка посолити і поперчити.

5. З готової картоплі злити воду, а саму картоплю злегка підсушити на повільному вогні 10-20 секунд, періодично струшуючи, щоб википіла вся вода.

6. Додай в готову молоду картоплю кріп з часником, закинути вершкове масло, накрий кришкою і кілька разів струсни, щоб все гарненько перемішалося.

До слова, подавати варену картоплю з кропом і часником варто в ролі гарніру до м'ясних і рибних страв. Або ж з салатом зі свіжих овочів, наприклад, з салатом з огірків і капусти.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння