У пісочному лимонному пирозі насолода від цукру гармонійно контрастує з кислинкою від лимона або апельсина. Для його приготування нам знадобиться окремо замішати тісто і начинку. Особливу увагу слід приділити вибору лимонів, адже багато чого залежить від їх якості.

Оригінальний рецепт пісочного лимонного пирога пропонує "Важно знать".

Інгредієнти для тіста:

  • 380 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 0,5 ч. л. соди (погасити оцтом)

Інгредієнти для начинки:

  • 1,5 лимона
  • 200 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Лимонний пиріг, фото: Depositphotos
Лимонний пиріг, фото: Depositphotos

Популярні новини зараз
Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Приготування:

Натріть тверде вершкове масло на тертці та додайте до нього просіяне борошно. В сметану додайте погашену соду, потім вилийте суміш в борошно. Поки не розтануло масло повністю, потрібно швидко замісити тісто. Тепер відокремте від нього одну третину, якою ми будемо накривати пиріг. Поставте обидві частини в холодильник.

Для начинки лимон потрібно пропустити через м'ясорубку або подрібнити в кухонному комбайні. Слідкуйте, щоб не пропустити кісточок. До нього додайте цукор, крохмаль і добре перемішайте. Якщо начинка виходить занадто рідка, то можна додати ще трохи крохмалю. Краще вибирати саме кукурудзяний, оскільки він надає випічці особливу розсипчастість.

Дістаньте тісто з холодильника. Викладіть більшу його частину у форму і сформуйте досить високі бортики. Посипте тісто крохмалем, потім вилийте на нього начинку. Іншим шматком тіста накрийте пиріг. Випікати 30–40 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Лимонний пиріг, фото: Depositphotos
Лимонний пиріг, фото: Depositphotos

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зростання цін, курс долара та інше — що найбільше непокоїть українців, результати опитування

Як повідомляв портал "Знай.ua", як змінити виборчу адресу онлайн — документи, терміни, інструкція

Також "Знай.ua" писав, скасовані рейси під час карантину — чи зможуть українці повернути свої гроші