Смачна домашня ковбаса з печінки готується дуже просто, а в результаті ви отримуєте корисний натуральний продукт, який не містить шкідливих консервантів і барвників.

Рецепт приготування домашньої печінкової ковбаси пропонує видання "WhiteWoman"

Інгредієнти:

  • Печінка яловича -700 г;
  • Сало - 300 г;
  • Цибуля ріпчаста - 3 шт.;
  • Часник - 3 зубчики;
  • Яйця - 3 шт.;
  • Борошно - 2 ст. л.;
  • Манна крупа - 3 ст. л.;
  • Сіль;
  • Чорний мелений перець.

Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube
Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Промийте печінку, відокремте плівку і наріжте її шматочками. Цибулю наріжте дрібними кубиками і обсмажте на вершковому маслі. Дайте їй охолонути. Подрібніть печінку у м'ясорубці або блендером, змішайте з цибулею. Сало наріжте дрібними скибочками.

Тепер змішайте всі інгредієнти — подрібнену печінку з цибулею, нарізане сало, яйця, борошно, манку, порубаний часник, сіль і перець. Ретельно перемішайте. Зварити ковбасу можна двома способами: в пакеті і в посуді.

Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube
Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube

1. Варіння в пакеті

Для цього можна використати спеціальні герметичні пакети, призначені для варіння і запікання. Також можна скористатися звичайними пакетами, вклавши один в інший, для надійності. Закрийте або зав'яжіть пакети і занурте їх у киплячу воду. Варіть ковбасу близько двох годин. Після цього вийміть з води, остудіть і звільніть від поліетилену.

2. Варіння в посуді

Помістіть суміш в емальований кухоль або невелику каструльку і прикрийте пакетом. Не беріть алюмінієвий посуд. Занурте його у велику каструлю з водою та накрийте кришкою. Слідкуйте за тим, щоб при кипінні вода не залилася в місткість з ковбасою. Варити від 30 хвилин до двох годин, в залежності від розміру посудини, наповненої печінковою сумішшю. У нас вийде скоріш печінковий хлібець або кекс, проте це ніяк не вплине на його відмінні смакові якості.

Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube
Печінкова ковбаса, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, капустяники з фаршем по-домашньому — ці котлети ви не відрізните від звичайних м'ясних

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння