Домашні вареники з сиром традиційно відносять до української кухні, їх готують не лише з сирною начинкою, але і з картоплею, капустою або вишнею. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Рецепт ідеального тіста для вареників з сиром пропонує видання "Смачні рецепти".

Складові для тіста:

  • 0,5 кг пшеничного борошна
  • 1 сире яйце
  • дрібка солі
  • 220 - 250 мл холодної води

Вареники, скріншот: YouTube
Вареники, скріншот: YouTube

Приготування тіста:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Борошно просіяти гіркою у глибоку посудину. Зробити посередині невелике заглиблення, в яке вбити яйце, та посолити. За допомогою вилки замішуємо тісто, підливаючи невеликими порціями воду. Коли маса набуде щільності, збираємо її в одне ціле та вимішуємо руками на столі протягом 10 хвилин. Консистенція тіста має бути в міру щільною, але не жорсткою, м'якою і не липкою. Її можна контролювати кількістю борошна або рідини.

Інгредієнти для начинки:

  • 400 — 450 г сиру
  • цукор, сіль за смаком
  • 1 сире яйце

Приготування вареників:

Замішуємо тісто і даємо йому відпочити. Для приготування начинки змішуємо сир з яйцем, додаємо цукор, сіль і перемішуємо до однорідного стану. За бажанням можна пробити масу блендером або протерти через сито. Ліпимо вареники, щільно скріплюючи краї.

Воду доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і кладемо у неї вареники по одному, акуратно перемішуємо і варимо 4-5 хв після спливання на поверхню. Страву подаємо обов'язково в гарячому вигляді зі сметаною або маслом.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів

Як повідомляв портал "Знай.uа", не розвалюються і не підгоряють — секрети приготування ідеальних сирників

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння