Мабуть, ні у кого немає сумніву, що на ринках і магазинах не завжди можна купити справжню якісну сметану. Недобросовісні продавці нерідко викладають на прилавки підроблені та низькоякісні продукти. Однак, існує спосіб, завдяки якому можна перевірити придбаний продукт і впевнитися, чи справжню сметану вам продали.

Зі всіх молочних продуктів найчастіше експериментують саме зі сметаною, зазначають у виданні "Ситно і смачно". Зокрема, замість корисного білка кладуть сою, а тваринний жир замінюють на рослинний. Саме через це й ціна настільки відрізняється.

Домашня сметана, скріншот: YouTube
Домашня сметана, скріншот: YouTube

Слід зауважити, що неозброєним оком зрозуміти, справжній це продукт чи ні, просто неможливо. Проте є один нескладний метод, який допоможе перевірити, що насправді ви придбали в магазині. Для експерименту приготуйте склянку гарячої води та столову ложку сметани. Помістіть ложку зі сметаною в склянку і перемішайте.

Справжня сметана, під час помішування, повинна повністю розчинитися, вода стане схожою на рідке молоко. Відповідно, таку молочку можна споживати. Своєю чергою штучно зроблений продукт дуже погано розчиняється або підіймається вгору клаптиками або опускається на дно склянки грудочками. Таку сметану в жодному разі їсти не можна.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Перевірка сметани, скріншот: YouTube
Перевірка сметани, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, з м'ятою, йогуртом і копченим сиром - топ-3 несподіваних рецепти зелених літніх супів

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння