Ми вже звикли до відомих десертів таких як заварні тістечка чи київський торт, але солодощі можуть мати й дуже оригінальний зовнішній вигляд. Як щодо десерту, який виглядає як губка для миття посуду? Тим більше, що для його приготування не потрібні незвичайні інгредієнти, сам процес дуже простий, а результат може вийти дуже пристойним навіть при першій спробі.

Рецептом незвичної страви ділиться фудблогер Наталя Коцур.

"Мы сами в шоке😲!!! Я хочу ещё делать такие десерты🥰. Когда его пробуешь, мозг не понимает, что происходит. Вроде на вид - это не съедобно, но на вкус - просто божественно", - пише про десерт сама авторка.

Інгредієнти

  • 140 г борошна
  • 120 г цукру
  • 3 яйця
  • 135 г масла
  • Цедра 1 лимона
  • 3 ст ложки соку лимона
  • Щіпка солі
  • Ванилин на кінчику ножа
  • 1 ч ложка розпушувача
  • Харчові барвники

Для піни

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще
  • 1 білок
  • 3 ч ложки цукру
  • 1 ч ложка лимонного соку

Десерт-губка, скріншот відео
Десерт-губка, скріншот відео

В м'яке масло засипаємо цукор і натираємо цедру лимона. Потім все перемішуємо і додаємо крапельку жовтого барвника.

По одному яйцю вмішуємо в тісто. Коли всі 3 яйця вмшані, насипаємо просіяне борошно з ложкою розпушувача і видавлюємо 3 столові ложки лимонного соку. Все перемішуємо до однорідної маси.

Потім ділимо тісто на 2 частини. Тільки частині повинні бути не рівні, 1/3 частина буде зеленим коржем, а 2/3 частини тесту будуть жовтим. Це важливо, щоб вийшло правдоподібно.

У меншу частину тіста капаємо зелений барвник.

Далі викладаємо тісто в форму на пергаментний папір. ⠀

Ставимо в духовку на 160 градусів на 15 хвилин. Потім дістаємо зелений шар, так як він тонший і швидше приготувався. А жовтий ще на 5 хвилин ставимо назад.

Коли коржі пропеклися і трохи охололи, кладемо зелений шар на жовтий і обрізаємо краї. Далі розділили навпіл і ще раз навпіл.

Верхню корочку від зеленого коржа потрібно зрізати, щоб губка стала реалістичною.

Залишилося зробити піну, просто збивши всі інгредієнти.

Нагадаємо, як приготувати легкий вінегрет з оселедцем.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт яловичини з болгарським перцем.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати ананасовий сорбет.