В самому розпалі сезон шашликів на відкритому повітрі. А маринадів для смачного м'яса існує величезна безліч. Проте медики стверджують, що є продукти, які у складі маринаду можуть стати шкідливими.

Дієтолог Ірина Морозова стверджує, що найнебезпечнішим з них є майонез і закликає всіх відмовитися від використання даного соусу. Причиною є те, що при нагріванні майонез перетворюється на канцероген і містить величезну кількість жирів.

Шашлик, скріншот: YouTube
Шашлик, скріншот: YouTube

"Останнім часом, навіть у середовищі своїх знайомих медиків я нерідко стикаюся з тим, що шашлик маринують в майонезі. Це чи не найгірший варіант для тих, кому дорого здоров'я. При впливі високих температур майонез виділяє канцерогенні речовини, не кажучи вже про те, що така кількість жирів просто неприйнятно", - цитує дієтолога видання "Голос".

Крім майонезу шкідливим маринадом є оцет. Він здатен чинити негативний вплив на кишково-шлунковий тракт і навіть викликає хвороби нирок при частому вживанні.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

шашлик, фото: Depositphotos
шашлик, фото: Depositphotos

Кефір в якості маринаду здатний блокувати засвоєння заліза і білка. Дієтолог також радить виключити його з маринаду.

Найбільш корисними продуктами для маринаду, на думку медиків, є кмин, цибулю, зелень і трави. А адже навіть у східній кухні вважається неприпустимим маринувати м'ясо в оцті і навіть вини.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, домашній пломбір врятує від спеки, готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні.

Як повідомляв Знай. ua, лікер смородиновий в домашніх умовах, як приготувати солодкі ласощі зі свіжих ягід.

Також Знай. ua писав, що хрусткі кульки для літнього обіду приведуть у захват всю сім'ю.