Голубці улюблена страва багатьох українців та от побалувати себе ними виходить рідко, адже приготувати їх - справа непроста.

Рецепт цих лінивих голубців допоможе смакувати ними щодня.

Інгредієнти:

  • М'ясний фарш - 600г;
  • Білокачанна капуста - 400г;
  • Цибуля - 150г;
  • Морква - 150г;
  • Рис - 1ст.;
  • Яйця курячі 1 шт.;
  • Пшенична мука - 6 ст.л.;
  • Рослинна олія - 100мл.;
  • Сіль - 2 ч.л.;
  • Спеції - 2 ч.л.;
  • Сметана 3 ст.л;
  • Томатна паста 3 ст.л.

Приготування:

Підготуйте всі потрібні інгредієнти.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Скріншот з відео

Крок 1

Промиваємо рис, заливаємо 2 ст. води і варимо.

Пока рис вариться, дрібно нарізаємо цибулю, натираємо моркву на великій тертці.

Крок 2

Сковорідку змащуємо рослинною олією, цибулю і моркву викладаємо та додаємо по пів ч.л. солі та спецій. Прожарюємо моркву та цибулю на невеликому вогні протягом 15 хвилин.

Скріншот з відео

Крок 3

До обжареної цибулі та моркви додаємо рис і даємо трішки охолонути.

Крок 4

Далі нарізаємо маленькими квадратиками капусту та викладаємо на сковорідку, додаючи ще 0,5 ч.л. солі та спецій. Обсмажуємо капусту протягом 10 хвилин та даємо їй трішки охолонути.

Крок 5

В мисці змішуємо м'ясний фарш, смажену цибулю з морквою та капустою, додаємо ще пів ч.л. солі та спецій. Після чого додаємо туди яйце і гарно вимішуємо руками.

Крок 6

З отриманого фаршу формуємо ліниві голубці продовгуватої форми і обвалюємо їх в борошні. Після чого обережно викладаємо наші голубці на сковорідку з гарно розігрітим маслом, обжарюємо їх з усіх сторін на сильному вогні.

Крок 7

Пожарені голубці перекламаємо в кастрюлю і заливаємо їх томатно-сметанковим соусом, добавляємо підсолену воду так, щоб вона не покривала голубці.

Скріншот з відео

Крок 8

Спочатку на сильному вогну прогріваємо голубці в соусі, доводим до кипіння, потім робимо маленький вогонь та накриваємо кастрюлю кришкою. Тушити голубці будемо 30 хвилин.

Крок 9

Подаємо найсмачніші ліниві голубці.

Нагадаємо, Мармуровий пиріг з ягодами – легкий десерт для гарного настрою Відмінний варіант для легкого літнього десерту

Як повідомляв Знай. ua, З Грузії з любов'ю - малосольні огірочки, які вам захочеться повторити Пряні малосольні огірки нашвидкоруч по-грузинськи - зхрумкаєте вже завтра

Також Знай. ua писав, що Коктейлі з шампанським врятують від літньої спеки, топ освіжаючих рецептів на всі смаки Принесуть прохолоду і "вдарять" у голову - топ коктейлів з шампанським