Рецепт холодника присутній в українській, латиській та литовській кухнях, але вважається, що класичний варіант холодника білоруський. Як правило його готують з буряка. Набагато менш поширений холодник зі щавлю. Тепер про те, як приготувати холодник. Рецепт освіжаючого холоднику з буряка дуже простий.

Продукти розраховані на кастрюлю 3 л.

Інгредієнти:

  • 3 великі буряки
  • 3 огірка
  • 3 картоплини
  • 6 курячих яєць
  • зелень (цибуля, кінза, петрушка)
  • 100 гр. сметани
  • 1 лимон (сік)

Приготування:

Буряк поставити варити (зазвичай це займає близько 1,5 години). По готовності дати охолонути, почистити та натерти на великій тертці в кастрюлю, зверху залити водою.

Популярні новини зараз

Ірина Білик після розлучення з Ахмадовим нагадала про важливу істину: "Не кохай, як не віриш.."

Анна Богдан задовольнила красунчика руками, і це не "Холостяк" Заливако

"Антитіла" дістали скелети з шафи Тараса Тополі: Alyosha не зізнавалася

Красуня Боржемська в спокусливій позі змусила Узелкова кусати лікті: жінка-кішка

Показати ще

Скріншот з відео

Далі, почистити та відварити до готовності картоплю.

Відварити яйця. Дати охолонути, почистити, розділити білки і жовтки. Вони знадобляться нам окремо.

Наступним кроком натремо огірки та яєчні білки на велику тертку.

В окремій посудині ретельно змішуємо дрібно порізану зелень, яєчні жовтки та сіль.

До натертого буряку добавимо натерті огірки та яєчні білки, картоплю та розтерту зелень. Перемішуємо. Якщо масса вийшла занадто густою додайте трішки води.

В кінці додаємо сметану, сік одного лимону та сіль. Ретельно перемішуємо.

Скріншот з відео

Якщо під рукою немає лимону, то його можна замінити на оцет.

А якщо розпочати приготування раніше та попередньо запекти в духовці, або на кострі, буряк та картоплю - смак буде ще більш насиченим.

Скріншот з відео

Смачного!

Нагадаємо, А наші манкою давляться: меню в сучасних лікарнях переплюнуло ресторани Різниця очевидна

Як повідомляв Знай. ua, Сезон грибів відкрито - приготуйте незабутню пасту з лисичками, яка вразить навіть гурманів Готуємо літню пасту, яка перевершить всі ваші очікування

Також Знай. ua писав, що Домашній пломбір врятує від спеки - готуємо морозиво з глазур'ю на своїй кухні Паперові стаканчики зроблять глазур на морозиві, простий лайфхак перетворить вас на профі