Як відомо, вже настав сезон дозрівання смородини. Саме зараз найвдаліший час запастися на зиму цієї корисної та чудотворної ягоди. Напевно у кожної дбайливої господині в будинку є запаси смородини: заморожена у власному соку або ж у вигляді апетитного варення. Ну, а у тих, у кого ще не готова ця солодкість, пропонуємо ознайомитися з цим простим рецептом ароматного варення зі смородини, яке в холодну пору миттєво поглинуть без залишку всі члени сім'ї, пише Вкуссовет.

Варення, pxhere

Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг;
  • цукор – 800 г;
  • вода – 200-300 мл

Спосіб приготування:

1. Спочатку переберіть смородину від листків і т. д.

Популярні новини зараз

Головне за ніч: зарплати в 35 тисяч, бортпровідники "здали" п'яну Волочкову, а Трінчер отримала від хірурга за невдалі груди

Тетяну Песик з "Жіночого кварталу" не впізнали в реальному житті, але вона знайшла "виправдання": "Внутрішня краса то є основне"

Зірка "Вагітна в 16" трагічно пішла з життя, через 4 місяці після загибелі коханого: "Пам'ятайте і моліться..." 

"Синій" мужик заснув на залізниці при -18 і не прокинувся, коли над ним проїхав поїзд: святкує другий день народження

Показати ще

2. Потім ретельно промийте водою за допомогою друшляка та перемістіть в ємність, у якій будете варити варення.

Смородина, pxhere

3. У ємність до ягід залити воду та поставити на маленький вогонь. Довести до кипіння та вимкнути.

4. Далі до гарячої провареної смородині додати цукор і залишити на пару годин, щоб цукор просочився соком і частково розчинився.

5. Ємність з варенням знову поставити на маленький вогонь і проварювати приблизно 15 хвилин. Вимкнути та залишити на пару годин, щоб ягоди краще просахарились.

6. Перед тим, як розлити варення по банках потрібно ще раз проварити приблизно 10-20 хвилин.

7. Банки промити содою, добре сполоснути та поставити в духову шафу на 160 градусів на 20 хвилин, до висихання.

8. Кришки помістити в невелику каструлю та прокип'ятити кілька хвилин.

9. Гаряче варення розлити в стерилізовані банки.

10. Потім банки накрити серветкою та залишити до повного остигання, після чого закрити кришками і перевернути.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати вино з кульбаб.

Як повідомляв портал "Знай.ua", для читачів підготували рецепт дивовижних ватрушок з абрикосами та сиром.

Також "Знай.ua" писав, як приготувати курячі ніжки з йогуртом і гірчицею.