Найбільш енерговитратним в приготуванні річного желе стане 8 хвилин інтенсивного перемішування. В іншому – желе з червоної смородини є легким літнім рецептом для справжніх ласунів.

Для приготування даного варіанту смачного десерту вам не знадобиться ні желатин, ні агар-агар, ні крохмаль. Смородина сама загусне завдяки пектину, який у ній міститься.

Ягідне желе можна їсти в свіжому вигляді або заготовити на зиму. Його можна використовувати в якості намазки на бутерброд або в складі інших десертів.

Желе з червоної смородини, фото з вільних джерел
Желе з червоної смородини, фото з вільних джерел

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

- Червона смородина – 1 кг;

- Цукор -1 кг.

Приготування:

Ягоди важливо добре промити, додати цукор і заважати 8-10 хвилин для того, щоб смородина добре пустила свій сік.

Суміш необхідно варити на сильному вогні 8 хвилин. Дуже важливо інтенсивно помішувати її в цей момент приготування. Зняти з вогню, дати трохи охолонути.

Масу необхідно пропустити через дуршлак. Тепер отримане желе, варення можна перелити в банки. Закрутити їх або закатати консервними кришками.

Його можна зберігати в холодильнику, так і комори.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, живильний коктейль, швидка випічка, літній салат — цікаві варіанти простих страв з персиків.

Як повідомляв Знай. ua, ніжний вершковий пломбір з дитинства — цей простий рецепт відіб'є у вас бажання купувати морозиво в магазині.

Також Знай. ua писав, що ви в неї закохалася з першого шматочка, рецепт піци з тунцем і червоним цибулею.