Маринований перець в гірчиці — не тільки хороша закуска до м'яса, але й цілком самостійна страва. Її можна використовувати як намазку для бутербродів або інгредієнт для теплих салатів. Використовуйте червоні болгарські перці, щоб у консервації був контрастний вигляд.

Така консервація чудово зберігається до зими. Готують страву в серпні-вересні з домашніх болгарських перців. Замаринувати болгарський перець в ніжній гірчиці пропонує редакція "Со вкусом". Не варто брати гостру гірчицю, адже вона може перебити смак перцю.

Болгарський перець з гірчицею, скріншот: YouTube
Болгарський перець з гірчицею, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Болгарський перець - 3 кг
  • Вода - 1 л
  • Оцет - 250 мл
  • Цукор - 4 ст. л.
  • Сіль - 2 ст. л.
  • Лавровий лист - 4 шт.
  • Чорний перець (горошком) - 1 ч. л.
  • Перець запашний - 6 шт.
  • Гірчиця - 1 л
  • Соняшникова олія - 1 л
  • Часник - 4 зуб.

Приготування

Популярні новини зараз

Бабуся у 23: дівчина потрапила до Книги рекордів Гіннеса через раннього онука

Нова українська школа: у МОН попередили батьків і школярів, програма скоро зміниться

Марічка Падалко повідомила про поповнення в родині: забрала останнього

Юлія Мендель відверто зізналася, чому пішла від Володимира Зеленського: "Колосальне навантаження"

Показати ще

Болгарський перець помийте і очистіть, наріжте смужками. У каструлі змішайте воду з оцтом, цукром, сіллю, порізаним часником і залишилися спеціями. Доведіть суміш до кипіння. Коли суміш прокипить хвилину, пересипте в неї перець, накрийте каструлю кришкою і бланшуйте 15 хвилин. Перець повинен розм'якнути. Потім відлийте рідину і дайте охолонути.

В окремій місткості змішайте гірчицю з маслом до однорідної суміші. Залийте нею перець і перемішайте. Розкладіть страву у стерильні баночки і закрийте кришками. Повинно вийти 4 баночки. Зберігайте перці в коморі або у погребі.

Болгарський перець з гірчицею, скріншот: YouTube
Болгарський перець з гірчицею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.