Огірки з порічками — така заготівля не лише відрізняється відмінними смаковими якостями, але і виглядає яскраво і незвично. Консервацію краще робити у літрових банках, при цьому огірків ній має бути 6-7 штук середнього розміру, а весь інший простір займає червона смородина.

Такий оригінальний рецепт консервування огірків пропонує Телеграм-канал "Дневник дачника".

Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube
Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Огірок - 1,5 кг
  • Порічки - 2 склянки.
  • Листя смородини - 4 шт.
  • Листя хрону - 2 шт.
  • Листя вишні - 8 шт.
  • Парасольки кропу - 4 шт.
  • Часник - 4 зубчики
  • Горошини чорного перцю - 20 шт.
  • Перець червоний мелений - 1 шт.

Приготування:

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Порічки перебираємо і ретельно миємо. Огірки попередньо вимочуємо в холодній воді протягом 3-4 годин. Часник чистимо, а зелень миємо. Розкладаємо огірки, часник і спеції в 4 стерилізовані літрові банки. Засипаємо порічками так, щоб ягоди закрили простір між огірками.

Заливаємо огірки з порічками киплячою водою, накриваємо кришкою і залишаємо на 10-15 хвилин. Потім воду зливаємо в каструлю, додаємо 150 мл киплячої води, додаємо сіль і цукор. Доводимо маринад до кипіння і вливаємо в банки з огірками. Швидко закатуємо, перевертаємо. Зберігати в прохолодному місці.

Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube
Огірки з порічками на зиму, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.