Пиріг зі смородиною настільки простий у приготуванні, що його можна робити хоч кожен день. Легке розсипчасте тісто гармонійно доповнює виразний смак ягід з приємною вишуканою кислинкою. Пиріг зі смородиною краще всього готувати зі свіжими ягодами, але і заморожені теж підійдуть.

Інгредієнти:

Для начинки:
  • чорна смородина – 325 г
  • цукор – 180 г
  • питна вода – 50 мл
Для тіста:
  • вершкове масло – 300 г
  • цукор – 180 г
  • сіль – 1/2 ч. л
  • жовтки великих яєць – 2 шт.
  • борошно – 400 г

Чорна смородина, фото: Pixabay
Чорна смородина, фото: Pixabay

Приготування:

Приготуйте начинку для пирога. Смородину переберіть, промийте проточною водою і добре обсушіть, розклавши на паперовому рушнику. Перекладіть в каструлю, додайте цукор і воду. Поставте на вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння на сильному вогні. Нагрів зменште до середнього і варіть 7 хвилин. Дайте трохи охолонути.

Щоб приготувати тісто, вершкове масло наріжте кубиками, покладіть в кухлик і розтопіть на слабкому вогні. Дайте охолонути. Форму розміром 35х22 см вистеліть папером для випічки. Остигле масло з'єднайте з цукром, сіллю і жовтками. Збийте міксером до отримання маси однорідної консистенції. Всипте просіяне борошно і вимісіть тісто для простого пирога.

Частину тіста для пирога викладіть у форму і розподіліть руками так, щоб вийшов тонкий корж з невеликими бортиками. Наколіть його виделкою. Тісто поставте у морозильну камеру. Духовку нагрійте до 165°C. Помістіть в неї форму з основою простого пирога і випікайте 20 хвилин до золотистого кольору. Вийміть з духовки. Нагрівання збільште до 175°C.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На злегка остиглий корж викладіть начинку зі смородини. Охолоджене в морозильній камері тісто зверху розподіліть невеликими шматочками. Поверніть пиріг в духовку і випікайте ще 20-25 хвилин до золотистої скоринки.

Слід пам'ятати, що заморожене тісто не можна розламувати на шматочки, його потрібно натирати на великій тертці безпосередньо на ягідну начинку. Такий простий пиріг можна готувати не тільки з чорною смородиною, але і з порічкою, малиною, полуницею і вишнею без кісточок.

Пиріг зі смородиною, скріншот: YouTube
Пиріг зі смородиною, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, мусака, човники і запіканка з баклажанів - топ-3 чудових варіанти для смачної вечері.

Як повідомляв портал "Знай.uа", домашні вареники з сиром — як замісити ідеальне тісто для традиційної страви. Ця страва відмінно підійде для ситного сніданку, обіду чи вечері.

Також Знай.uа" писав, для підливи, макаронів, рису і не тільки — ідеальний рецепт домашньої аджики без варіння. Домашня аджика — смачна приправа-соус на зиму. Її можна додавати в супи, підливи, варені макарони, спагеті, рис тощо.