Традиційне чилі обов'язково включає боби і м'ясо, перець чилі і сир чеддер. Якщо його подають як суп, то споживають його гарячим. Погодьтесь, страва важка і не дуже літня. Пропонуємо вам трохи поекспериментувати і вийти за рамки традиційного чилі: тримайте літню веган-версію легендарного рагу.

Для 8 порцій вам потрібно:

  • 1 баклажан
  • 2 кабачки
  • 1 цибулина
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 1 перчик халапеньо
  • 3 зубчики часнику
  • 0,5 склянки оливкової олії
  • 2 склянки овочевого (курячого) бульйону
  • 1 банка нарізаних шматочками помідорів
  • 1 пучок базиліка
  • 2 ст.л. порошку чилі
  • 1 ст.л. кмину
  • 1 ст.л. сушеного орегано
  • 2 склянки чорної вареної квасолі
  • 2 склянки кукурудзи
  • 0,5 склянки кінзи
  • 1 склянка сиру Монтерей Джек (або вашого улюбленого)
  • 1 склянка сметани

Готуємо літній чилі, фото somethewiser.com
Готуємо літній чилі, фото somethewiser.com

Хід приготування:

Підготуйте усі інгредієнти: баклажан покришіть кубиками, посоліть; кабачки також накришіть кубиками; подрібніть цибулю; болгарські перці також ріжте кубиками; почистіть халапеньо від насіння, наріжте кубиками; часник розтовічть.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

У великій каструлі розігрійте 2 ст.л олії, додавайте партіями баклажан і кабачки, пасеруйте хвилин 5 до легкого рум'янцю. Кабачки і баклажани вийміть і відкладіть до окремої миски.

Додайте (у ту саму каструлю) олію, вкиньте олію, перець, халапеньо і часник. Тушкуйте 5 хвилин.

Сюди ж долийте бульйон, покладіть помідори та спеції. Доведіть до кипіння, після чого готуйте на середньому вогні ще 20 хвилин.

Висипте квасолю і кукурудзу, тушкуйте ще 20 хвилин.

Додайте у ваше суп-рагу кабачки і баклажан, вийнятий до цього.

Прикрашайте сметаною, сиром і кінзою.

Смачного!